- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pita od svježeg kupusa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od svježeg kupusa. – kupus (svježeg), prhko tijesto (svježeg), maslac, luk, šećer, povrtni dodatak jelima, papar, Kupus i luk očistimo, kupus naribamo, a luk narežemo na kockice. ; Svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pitu. ; Dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10 minuta. ; U visokoj tavi zagrijemo maslac, dodamo luk, šećer, promiješamo i na laganoj vatri luk karameliziramo povremeno miješajući, 5-6 minuta da dobije boju. ; Zatim dodamo naribani kupus, začinimo povrtnim dodatkom jelima, ulijemo cca. 200 ml vode i pirjamo na laganoj vatri dok kupus ne omekša. ; Nakon 15-ak minuta pirjanja, kupus rasporedimo po pečenom prhkom tijestu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Gotovu pitu premjestimo na pladanj, začinimo paprom i poslužimo.; – Da su pite uglavnom slatke to znamo, ali slatka pita s kupusom je nešto novo i jako fino, a kako se priprema, naučite iz našeg videa.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pita od svježeg kupusa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od svježeg kupusa. – kupus (svježeg), prhko tijesto (svježeg), maslac, luk, šećer, povrtni dodatak jelima, papar, Kupus i luk očistimo, kupus naribamo, a luk narežemo na kockice. ; Svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pitu. ; Dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10 minuta. ; U visokoj tavi zagrijemo maslac, dodamo luk, šećer, promiješamo i na laganoj vatri luk karameliziramo povremeno miješajući, 5-6 minuta da dobije boju. ; Zatim dodamo naribani kupus, začinimo povrtnim dodatkom jelima, ulijemo cca. 200 ml vode i pirjamo na laganoj vatri dok kupus ne omekša. ; Nakon 15-ak minuta pirjanja, kupus rasporedimo po pečenom prhkom tijestu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Gotovu pitu premjestimo na pladanj, začinimo paprom i poslužimo.; -</div>
Pita od svježeg kupusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od svježeg kupusa.
Da su pite uglavnom slatke to znamo, ali slatka pita s kupusom je nešto novo i jako fino, a kako se priprema, naučite iz našeg videa.
Pita od svježeg kupusa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od svježeg kupusa. - kupus (svježeg), prhko tijesto (svježeg), maslac, luk, šećer, povrtni dodatak jelima, papar, Kupus i luk očistimo, kupus naribamo, a luk narežemo na kockice. ; Svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pitu. ; Dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10 minuta. ; U visokoj tavi zagrijemo maslac, dodamo luk, šećer, promiješamo i na laganoj vatri luk karameliziramo povremeno miješajući, 5-6 minuta da dobije boju. ; Zatim dodamo naribani kupus, začinimo povrtnim dodatkom jelima, ulijemo cca. 200 ml vode i pirjamo na laganoj vatri dok kupus ne omekša. ; Nakon 15-ak minuta pirjanja, kupus rasporedimo po pečenom prhkom tijestu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Gotovu pitu premjestimo na pladanj, začinimo paprom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Kupus i luk očistimo, kupus naribamo, a luk narežemo na kockice.
- Svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pitu.
- Dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10 minuta.
- U visokoj tavi zagrijemo maslac, dodamo luk, šećer, promiješamo i na laganoj vatri luk karameliziramo povremeno miješajući, 5-6 minuta da dobije boju.
- Zatim dodamo naribani kupus, začinimo povrtnim dodatkom jelima, ulijemo cca. 200 ml vode i pirjamo na laganoj vatri dok kupus ne omekša.
- Nakon 15-ak minuta pirjanja, kupus rasporedimo po pečenom prhkom tijestu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
- Gotovu pitu premjestimo na pladanj, začinimo paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|