- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pita od svježeg sira, mini rajčica i mozzarelle
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od mini rajčica i mozzarelle.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prhko tijesto, 250 g gotovo svježe
- mini rajčica, 800 g
- sir, 200 g mozzarella
- limun, 1
- med od bagrema, 30 g
- jaja, 2 komada
- senf, 1 žličica
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Gotovo tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje rasporedimo po kalupu za pite. Tijesto po dnu izbodemo vilicom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 10 minuta.
- Za to vrijeme u čistu zdjelu razbijemo 2 cijela jaja, dodamo svježi sir, med, senf, začinimo talijanskom mješavinom začina, dodamo nekoliko kapi soka od limuna i sve zajedno izmiješamo pjenjačom.
- Po dnu spečenog tijesta rasporedimo nadjev od sira i preko njega slažemo mini rajčice. Na vrh pite dodamo na kockice narezan sir mozzarellu.
- Pripremljenu pitu stavimo u pećnicu na 200°C, 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |