- Miro Biondić
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pita od tikvica sa sirom i umakom od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od tikvica sa sirom i umakom od rajčice.
Ova "pita" bez grama brašna vegetarijansko je čudo mediteranskog porijekla. Lagana je, sočna, izbalansiranog okusa i potpuno neodoljiva. Ovčji sir i pesto genovese daju joj posebnu aromu.
Pita od tikvica sa sirom i umakom od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od tikvica sa sirom i umakom od rajčice. - tikvice, ovčji sir, sir mozzarella, rajčice pelati, luk, mrkva, korijen celera, umak pesto, peršin, maslinovo ulje, sol i papar, Na maslinovom ulje popržimo luk, mrkvu i celer narezane na listiće. Začinimo solju, dodamo rajčicu pelati te pustimo da kuha dok povrće ne omekša. ; Umak doradimo sa solju, paprom, maslinovim uljem i pestom genovese te izmiksamo. ; Tikvice narežemo na tanke ploške po dužini te na kratko popržimo na maslinovom ulju (tek toliko da se opuste) izvadimo ih na papirnati ubrus da se ocijede od viška masnoće. ; Dijelove tikvica koje nismo mogli iskoristiti za ploške narežemo na kockice, popržimo na maslinovom ulju te začinimo sa umakom pesto genovese. ; U vatrostalnu zdjelicu polažemo plošku po plošku poprženih tikvica od dna prema van, u krug jednu do druge.; Zdjelicu obloženu tikvicama punimo naribanim ovčjim sirom i kockicama mozzarelle, zatim poprženim kockicama tikvica, opet sa sirevima te nadjev preklopimo sa vrhovima ploški tikvica koje vire izvan zdjelice. ; Stavimo peći u pećnicu, na srednju razinu, na 220°C oko 5-10 minuta. Iskrenemo na tanjur i poslužimo uz dodatak umaka od rajčice.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tikvice, 8
- ovčji sir, 150 g
- sir mozzarella, 125 g
- pelati rajčice, 50 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 1
- korijen celera, 1/2
- umak pesto
- peršin
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na maslinovom ulje popržimo luk, mrkvu i celer narezane na listiće. Začinimo solju, dodamo rajčicu pelati te pustimo da kuha dok povrće ne omekša.
- Umak doradimo sa solju, paprom, maslinovim uljem i pestom genovese te izmiksamo.
- Tikvice narežemo na tanke ploške po dužini te na kratko popržimo na maslinovom ulju (tek toliko da se opuste) izvadimo ih na papirnati ubrus da se ocijede od viška masnoće.
- Dijelove tikvica koje nismo mogli iskoristiti za ploške narežemo na kockice, popržimo na maslinovom ulju te začinimo sa umakom pesto genovese.
- U vatrostalnu zdjelicu polažemo plošku po plošku poprženih tikvica od dna prema van, u krug jednu do druge.
- Zdjelicu obloženu tikvicama punimo naribanim ovčjim sirom i kockicama mozzarelle, zatim poprženim kockicama tikvica, opet sa sirevima te nadjev preklopimo sa vrhovima ploški tikvica koje vire izvan zdjelice.
- Stavimo peći u pećnicu, na srednju razinu, na 220°C oko 5-10 minuta. Iskrenemo na tanjur i poslužimo uz dodatak umaka od rajčice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |