Pita od tikvica sa sirom i umakom od rajčice

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Pita od tikvica sa sirom i umakom od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od tikvica sa sirom i umakom od rajčice.

Ova "pita" bez grama brašna vegetarijansko je čudo mediteranskog porijekla. Lagana je, sočna, izbalansiranog okusa i potpuno neodoljiva. Ovčji sir i pesto genovese daju joj posebnu aromu.

Pita od tikvica sa sirom i umakom od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od tikvica sa sirom i umakom od rajčice. - tikvice, ovčji sir, sir mozzarella, rajčice pelati, luk, mrkva, korijen celera, umak pesto, peršin, maslinovo ulje, sol i papar, Na maslinovom ulje popržimo luk, mrkvu i celer narezane na listiće. Začinimo solju, dodamo rajčicu pelati te pustimo da kuha dok povrće ne omekša. ; Umak doradimo sa solju, paprom, maslinovim uljem i pestom genovese te izmiksamo. ; Tikvice narežemo na tanke ploške po dužini te na kratko popržimo na maslinovom ulju (tek toliko da se opuste) izvadimo ih na papirnati ubrus da se ocijede od viška masnoće. ; Dijelove tikvica koje nismo mogli iskoristiti za ploške narežemo na kockice, popržimo na maslinovom ulju te začinimo sa umakom pesto genovese. ; U vatrostalnu zdjelicu polažemo plošku po plošku poprženih tikvica od dna prema van, u krug jednu do druge.; Zdjelicu obloženu tikvicama punimo naribanim ovčjim sirom i kockicama mozzarelle, zatim poprženim kockicama tikvica, opet sa sirevima te nadjev preklopimo sa vrhovima ploški tikvica koje vire izvan zdjelice. ; Stavimo peći u pećnicu, na srednju razinu, na 220°C oko 5-10 minuta. Iskrenemo na tanjur i poslužimo uz dodatak umaka od rajčice.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Na maslinovom ulje popržimo luk, mrkvu i celer narezane na listiće. Začinimo solju, dodamo rajčicu pelati te pustimo da kuha dok povrće ne omekša.
 2. Umak doradimo sa solju, paprom, maslinovim uljem i pestom genovese te izmiksamo.
 3. Tikvice narežemo na tanke ploške po dužini te na kratko popržimo na maslinovom ulju (tek toliko da se opuste) izvadimo ih na papirnati ubrus da se ocijede od viška masnoće.
 4. Dijelove tikvica koje nismo mogli iskoristiti za ploške narežemo na kockice, popržimo na maslinovom ulju te začinimo sa umakom pesto genovese.
 5. U vatrostalnu zdjelicu polažemo plošku po plošku poprženih tikvica od dna prema van, u krug jednu do druge.
 6. Zdjelicu obloženu tikvicama punimo naribanim ovčjim sirom i kockicama mozzarelle, zatim poprženim kockicama tikvica, opet sa sirevima te nadjev preklopimo sa vrhovima ploški tikvica koje vire izvan zdjelice.
 7. Stavimo peći u pećnicu, na srednju razinu, na 220°C oko 5-10 minuta. Iskrenemo na tanjur i poslužimo uz dodatak umaka od rajčice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 2
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: