- Almo Čatlak
- 90 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pita s grožđem – Saznajte kako pripremiti pitu s grožđem u našem video receptu. – grožđe (bijelog), slatko vrhnje, brašno, šećer u prahu, sol, maslac, jaje, šećer, kukuruzni škrob, U zdjelu prosijemo brašno i šećer u prahu, posolimo i promiješamo. Zatim dodamo kockice maslaca i prstima ih utrljamo u brašno, dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. ; Potom dodamo umućeno jaje, promiješamo i smjesu premjestimo na radnu površinu, te nježno izmijesimo. ; Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, omotamo ga prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da odleži 30-ak minuta. ; Odležano tijesto razvaljamo na debljinu 3-5 milimetara i premjestimo u kalup za kolače. Višak tijesta odrežemo, a po dnu ga izbodemo vilicom. ; Zatim po tijestu rasporedimo bobice grožđa i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u visoku i usku posudu ulijemo slatko vrhnje, dodamo kukuruzni škrob, šećer, umućeno jaje i izradimo štapnim mikserom. Dobivenu smjesu prelijemo preko grožđa i pečemo još 35 minuta.; Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.; – Ukusna pita s cijelim bobicama grožđa i preljevom od slatkog vrhnja je pravi razlog da postanete sebični. Ako ju podijelite s nekim biti će vam žao, stoga je najbolje da ju pojedete sami.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pita s grožđem – Saznajte kako pripremiti pitu s grožđem u našem video receptu. – grožđe (bijelog), slatko vrhnje, brašno, šećer u prahu, sol, maslac, jaje, šećer, kukuruzni škrob, U zdjelu prosijemo brašno i šećer u prahu, posolimo i promiješamo. Zatim dodamo kockice maslaca i prstima ih utrljamo u brašno, dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. ; Potom dodamo umućeno jaje, promiješamo i smjesu premjestimo na radnu površinu, te nježno izmijesimo. ; Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, omotamo ga prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da odleži 30-ak minuta. ; Odležano tijesto razvaljamo na debljinu 3-5 milimetara i premjestimo u kalup za kolače. Višak tijesta odrežemo, a po dnu ga izbodemo vilicom. ; Zatim po tijestu rasporedimo bobice grožđa i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u visoku i usku posudu ulijemo slatko vrhnje, dodamo kukuruzni škrob, šećer, umućeno jaje i izradimo štapnim mikserom. Dobivenu smjesu prelijemo preko grožđa i pečemo još 35 minuta.; Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.; -</div>
Pita s grožđem
Saznajte kako pripremiti pitu s grožđem u našem video receptu.
Ukusna pita s cijelim bobicama grožđa i preljevom od slatkog vrhnja je pravi razlog da postanete sebični. Ako ju podijelite s nekim biti će vam žao, stoga je najbolje da ju pojedete sami.
Pita s grožđem - Saznajte kako pripremiti pitu s grožđem u našem video receptu. - grožđe (bijelog), slatko vrhnje, brašno, šećer u prahu, sol, maslac, jaje, šećer, kukuruzni škrob, U zdjelu prosijemo brašno i šećer u prahu, posolimo i promiješamo. Zatim dodamo kockice maslaca i prstima ih utrljamo u brašno, dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. ; Potom dodamo umućeno jaje, promiješamo i smjesu premjestimo na radnu površinu, te nježno izmijesimo. ; Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, omotamo ga prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da odleži 30-ak minuta. ; Odležano tijesto razvaljamo na debljinu 3-5 milimetara i premjestimo u kalup za kolače. Višak tijesta odrežemo, a po dnu ga izbodemo vilicom. ; Zatim po tijestu rasporedimo bobice grožđa i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u visoku i usku posudu ulijemo slatko vrhnje, dodamo kukuruzni škrob, šećer, umućeno jaje i izradimo štapnim mikserom. Dobivenu smjesu prelijemo preko grožđa i pečemo još 35 minuta.; Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- U zdjelu prosijemo brašno i šećer u prahu, posolimo i promiješamo. Zatim dodamo kockice maslaca i prstima ih utrljamo u brašno, dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica.
- Potom dodamo umućeno jaje, promiješamo i smjesu premjestimo na radnu površinu, te nježno izmijesimo.
- Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, omotamo ga prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da odleži 30-ak minuta.
- Odležano tijesto razvaljamo na debljinu 3-5 milimetara i premjestimo u kalup za kolače. Višak tijesta odrežemo, a po dnu ga izbodemo vilicom.
- Zatim po tijestu rasporedimo bobice grožđa i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u visoku i usku posudu ulijemo slatko vrhnje, dodamo kukuruzni škrob, šećer, umućeno jaje i izradimo štapnim mikserom. Dobivenu smjesu prelijemo preko grožđa i pečemo još 35 minuta.
- Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|