Pita sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima. – prhko tijesto, jaje (tvrdo kuhanih), mortadela (s maslinama), jaje, vrhnje za kuhanje, svježi kravlji sir, majčina dušica, češnjak, slani inćuni, kapare, sir ementaler, masline, sol, Sir ementaler naribamo, kalup za pitu obložimo tijestom, jaja prepolovimo, filete inćuna nasjeckamo, a mortadelu narežemo na kockice. ; Tijesto u kalupu vilicom izbodemo po dnu, po njemu složimo prepolovljena jaja, prerezanom stranom prema dolje, a između njih rasporedimo kockice mortadele. ; Zatim u zdjelu razbijemo svježa jaja, ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izradimo smjesu. ; Potom protisnemo češnjak, dodamo sjeckane inćune, majčinu dušicu, svježi sir, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo kapare i nježno umiješamo naribani ementaler. ; Dobivenu smjesu prelijemo preko jaja i mortadele i zagladimo je, po površini rasporedimo masline i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-50 minuta. ; Pečenu pitu izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi i poslužimo.
; – Pita ili slani kolač od jaja, mortadele i sira je pravo kulinarsko iznenađenje koje morate pripremiti svojim najmilijima. Pogledajte zašto.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pita sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima. – prhko tijesto, jaja, mortadela (s maslinama), jaja, vrhnje za kuhanje, svježi kravlji sir, majčina dušica, češnjak, slani inćuni, kapare, sir ementaler, masline, sol, Sir ementaler naribamo, kalup za pitu obložimo tijestom, jaja prepolovimo, filete inćuna nasjeckamo, a mortadelu narežemo na kockice. ; Tijesto u kalupu vilicom izbodemo po dnu, po njemu složimo prepolovljena jaja, prerezanom stranom prema dolje, a između njih rasporedimo kockice mortadele. ; Zatim u zdjelu razbijemo svježa jaja, ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izradimo smjesu. ; Potom protisnemo češnjak, dodamo sjeckane inćune, majčinu dušicu, svježi sir, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo kapare i nježno umiješamo naribani ementaler. ; Dobivenu smjesu prelijemo preko jaja i mortadele i zagladimo je, po površini rasporedimo masline i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-50 minuta. ; Pečenu pitu izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi i poslužimo.
; -</div>
Pita sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima.
Pita ili slani kolač od jaja, mortadele i sira je pravo kulinarsko iznenađenje koje morate pripremiti svojim najmilijima. Pogledajte zašto.
Pita sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima. - prhko tijesto, jaja, mortadela (s maslinama), jaja, vrhnje za kuhanje, svježi kravlji sir, majčina dušica, češnjak, slani inćuni, kapare, sir ementaler, masline, sol, Sir ementaler naribamo, kalup za pitu obložimo tijestom, jaja prepolovimo, filete inćuna nasjeckamo, a mortadelu narežemo na kockice. ; Tijesto u kalupu vilicom izbodemo po dnu, po njemu složimo prepolovljena jaja, prerezanom stranom prema dolje, a između njih rasporedimo kockice mortadele. ; Zatim u zdjelu razbijemo svježa jaja, ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izradimo smjesu. ; Potom protisnemo češnjak, dodamo sjeckane inćune, majčinu dušicu, svježi sir, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo kapare i nježno umiješamo naribani ementaler. ; Dobivenu smjesu prelijemo preko jaja i mortadele i zagladimo je, po površini rasporedimo masline i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-50 minuta. ; Pečenu pitu izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi i poslužimo.
; -
Sir ementaler naribamo, kalup za pitu obložimo tijestom, jaja prepolovimo, filete inćuna nasjeckamo, a mortadelu narežemo na kockice.
Tijesto u kalupu vilicom izbodemo po dnu, po njemu složimo prepolovljena jaja, prerezanom stranom prema dolje, a između njih rasporedimo kockice mortadele.
Zatim u zdjelu razbijemo svježa jaja, ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izradimo smjesu.
Potom protisnemo češnjak, dodamo sjeckane inćune, majčinu dušicu, svježi sir, posolimo i izmiješamo sastojke.
Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo kapare i nježno umiješamo naribani ementaler.
Dobivenu smjesu prelijemo preko jaja i mortadele i zagladimo je, po površini rasporedimo masline i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-50 minuta.
Pečenu pitu izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi i poslužimo.