- Almo Čatlak
- 110 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pita sa špinatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu sa špinatom.
Evo jednog jela koje bi Popaju svakako bilo po volji. Znamo da je njemu špinat namirnica br.1 i da Oliva zasigurno često po njega trči na plac. Ali ne može uvijek glavna kombinacija biti špinat na mlijeku, pa mu stoga toplo preporučamo ovu slasnu domaću pitu!
Pita sa špinatom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu sa špinatom. - tijesto za savijače, špinat, kravlji sir (svježeg), sir grabancijaš, jaje, kiselo vrhnje, ulje, sol, Špinat očistimo, operemo i narežemo na rezance širine jednog centimetra. Stavimo ga u zdjelu, posolimo, ostavimo da odstoji 30-ak minuta, te ocijedimo. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, dodamo nasjeckani sir grabancijaš, svježi kravlji sir, sve zajedno po potrebi posolimo i dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u zdjelu sa špinatom i izmiješamo sastojke. ; Dno pravokutnog lima za pečenje premažemo uljem, na njega položimo dvije kore, nadjenemo ih pripremljenom smjesom i prekrijemo sa slijedeće dvije kore. ; Na ovaj način ponavljamo postupak dok ne potrošimo sve namirnice (namirnice prethodno rasporedimo tako da nam dostaju za četiri reda nadjeva). ; Zadnji red kora premažemo kiselim vrhnjem i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 50 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tijesto za savijače, 8-10 kora
- špinat, 500 g
- kravlji sir, 500 g svježeg
- sir grabancijaš, 250 g
- jaja, 4
- kiselo vrhnje, 200 g
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Špinat očistimo, operemo i narežemo na rezance širine jednog centimetra. Stavimo ga u zdjelu, posolimo, ostavimo da odstoji 30-ak minuta, te ocijedimo.
- U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, dodamo nasjeckani sir grabancijaš, svježi kravlji sir, sve zajedno po potrebi posolimo i dobro izmiješamo.
- Dobivenu smjesu premjestimo u zdjelu sa špinatom i izmiješamo sastojke.
- Dno pravokutnog lima za pečenje premažemo uljem, na njega položimo dvije kore, nadjenemo ih pripremljenom smjesom i prekrijemo sa slijedeće dvije kore.
- Na ovaj način ponavljamo postupak dok ne potrošimo sve namirnice (namirnice prethodno rasporedimo tako da nam dostaju za četiri reda nadjeva).
- Zadnji red kora premažemo kiselim vrhnjem i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 50 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:110minuta |