- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pita sa svježim sirom i kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu sa svježim sirom i kupusom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prhko tijesto, 250 g (svježe)
- luk, 1 glavica
- šećer, 60 g
- kupus, 500 g (svježi)
- jaja, 2
- svježi sir s vrhnjem, 500 g
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Gotovo tijesto rasporedimo u vatrostalni kalup za pite. Tijesto po dnu izbodeno vilicom i stavimo kratko u pećnicu na 180°C.
- U vruću tavu ulijemo ulje, stavimo šećer, malo soli, luk i sve zajedno malo prepržimo. Glavicu svježeg kupusa narežemo na pola i narežemo na trakice.
- Trakice svježeg kupusa stavimo u tavu s lukom i sve zajedno pirjamo dok povrće ne omekša 10-tak minuta.
- Kupus i luk premjestimo u čistu zdjelu, a tijesto izvadimo iz pećnice. U zdjelu sa svježim kupusom i lukom dodamo svježi sir s vrhnjem, cijela jaja, sastojke začinimo paprom, posolimo te dobro izmiješamo. Dobivenu smjesu stavimo preko tijesta, ravnomjerno rasporedimo i sve zajedno vratimo u pećnicu na 200°C, 25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |