- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pita vegetarijana
Saznajte kako pripremiti pitu vegetarijanu u našem video receptu.
Stari su Kinezi soju zvali "hrana i lijek" i svrstavali su je među svete biljke. Tisućama godina poslije ponovo su je otkrili vegetarijanci te se soja koristi zbog svog bogatstva bjelančevinama (37 -50%) kao idealna zamjena za meso. Ova bogata i ukusna pita od soje i krumpira svidjet će se i zadrtim "mesožderima".
Pita vegetarijana - Saznajte kako pripremiti pitu vegetarijanu u našem video receptu. - soja (teksturirane), sojino mlijeko, krumpir, grašak, mrkva, maslac, umak od gljiva, češnjak, sol i papar, Sojine komadiće prokuhamo u slanoj vodi (po želji uz dodatak povrtne kocke) 20-tak minuta da omekšaju. Izvadimo ih i ocijedimo. ; Oguljene i narezane krumpire na kocke, kuhamo 20 minuta dok ne omekšaju. Ocijedimo ih i zgnječimo s biljnim margarinom, sojinim mlijekom te začinimo solju i paprom. ; U srednje velikoj zdjeli pomiješamo komadiće soje, umak od gljiva, grašak i mrkvu i začine. Ulijemo u kalup za pitu. Na vrh stavimo smjesu od krumpira. ; Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta, dok krumpir ne porumeni. ; Kod serviranja po vrhu poslažemo trakice svježeg vlasca.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- soja, 350 g teksturirane
- sojino mlijeko, 1/2 šalice
- krumpir, 4
- grašak, 1 šalica
- mrkva, 1 šalica
- maslac, 2 žlice
- umak od gljiva, 1 vrećica
- češnjak, 2 režnja
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sojine komadiće prokuhamo u slanoj vodi (po želji uz dodatak povrtne kocke) 20-tak minuta da omekšaju. Izvadimo ih i ocijedimo.
- Oguljene i narezane krumpire na kocke, kuhamo 20 minuta dok ne omekšaju. Ocijedimo ih i zgnječimo s biljnim margarinom, sojinim mlijekom te začinimo solju i paprom.
- U srednje velikoj zdjeli pomiješamo komadiće soje, umak od gljiva, grašak i mrkvu i začine. Ulijemo u kalup za pitu. Na vrh stavimo smjesu od krumpira.
- Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta, dok krumpir ne porumeni.
- Kod serviranja po vrhu poslažemo trakice svježeg vlasca.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |