- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pita vegetarijana – Saznajte kako pripremiti pitu vegetarijanu u našem video receptu. – soja (teksturirane), sojino mlijeko, krumpir, grašak, mrkva, maslac, umak od gljiva, češnjak, sol i papar, Sojine komadiće prokuhamo u slanoj vodi (po želji uz dodatak povrtne kocke) 20-tak minuta da omekšaju. Izvadimo ih i ocijedimo. ; Oguljene i narezane krumpire na kocke, kuhamo 20 minuta dok ne omekšaju. Ocijedimo ih i zgnječimo s biljnim margarinom, sojinim mlijekom te začinimo solju i paprom. ; U srednje velikoj zdjeli pomiješamo komadiće soje, umak od gljiva, grašak i mrkvu i začine. Ulijemo u kalup za pitu. Na vrh stavimo smjesu od krumpira. ; Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta, dok krumpir ne porumeni. ; Kod serviranja po vrhu poslažemo trakice svježeg vlasca.; – Stari su Kinezi soju zvali "hrana i lijek" i svrstavali su je među svete biljke. Tisućama godina poslije ponovo su je otkrili vegetarijanci te se soja koristi zbog svog bogatstva bjelančevinama (37 -50%) kao idealna zamjena za meso. Ova bogata i ukusna pita od soje i krumpira svidjet će se i zadrtim "mesožderima".
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pita vegetarijana – Saznajte kako pripremiti pitu vegetarijanu u našem video receptu. – soja (teksturirane), sojino mlijeko, krumpir, grašak, mrkva, maslac, umak od gljiva, češnjak, sol i papar, Sojine komadiće prokuhamo u slanoj vodi (po želji uz dodatak povrtne kocke) 20-tak minuta da omekšaju. Izvadimo ih i ocijedimo. ; Oguljene i narezane krumpire na kocke, kuhamo 20 minuta dok ne omekšaju. Ocijedimo ih i zgnječimo s biljnim margarinom, sojinim mlijekom te začinimo solju i paprom. ; U srednje velikoj zdjeli pomiješamo komadiće soje, umak od gljiva, grašak i mrkvu i začine. Ulijemo u kalup za pitu. Na vrh stavimo smjesu od krumpira. ; Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta, dok krumpir ne porumeni. ; Kod serviranja po vrhu poslažemo trakice svježeg vlasca.; -</div>
Pita vegetarijana
Saznajte kako pripremiti pitu vegetarijanu u našem video receptu.
Stari su Kinezi soju zvali "hrana i lijek" i svrstavali su je među svete biljke. Tisućama godina poslije ponovo su je otkrili vegetarijanci te se soja koristi zbog svog bogatstva bjelančevinama (37 -50%) kao idealna zamjena za meso. Ova bogata i ukusna pita od soje i krumpira svidjet će se i zadrtim "mesožderima".
Pita vegetarijana - Saznajte kako pripremiti pitu vegetarijanu u našem video receptu. - soja (teksturirane), sojino mlijeko, krumpir, grašak, mrkva, maslac, umak od gljiva, češnjak, sol i papar, Sojine komadiće prokuhamo u slanoj vodi (po želji uz dodatak povrtne kocke) 20-tak minuta da omekšaju. Izvadimo ih i ocijedimo. ; Oguljene i narezane krumpire na kocke, kuhamo 20 minuta dok ne omekšaju. Ocijedimo ih i zgnječimo s biljnim margarinom, sojinim mlijekom te začinimo solju i paprom. ; U srednje velikoj zdjeli pomiješamo komadiće soje, umak od gljiva, grašak i mrkvu i začine. Ulijemo u kalup za pitu. Na vrh stavimo smjesu od krumpira. ; Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta, dok krumpir ne porumeni. ; Kod serviranja po vrhu poslažemo trakice svježeg vlasca.; -
Upute po koracima:
- Sojine komadiće prokuhamo u slanoj vodi (po želji uz dodatak povrtne kocke) 20-tak minuta da omekšaju. Izvadimo ih i ocijedimo.
- Oguljene i narezane krumpire na kocke, kuhamo 20 minuta dok ne omekšaju. Ocijedimo ih i zgnječimo s biljnim margarinom, sojinim mlijekom te začinimo solju i paprom.
- U srednje velikoj zdjeli pomiješamo komadiće soje, umak od gljiva, grašak i mrkvu i začine. Ulijemo u kalup za pitu. Na vrh stavimo smjesu od krumpira.
- Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta, dok krumpir ne porumeni.
- Kod serviranja po vrhu poslažemo trakice svježeg vlasca.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 32
Rating: 4.41
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
PITA VEGETARIJANSKA, vegetarijanska pita,
Jela koja su danas popularna:
Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Fina Malinić
Brudet od ugora na ribarski način
Votes: 28
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Palenta s bijelim grahom i keljom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Zapečene punjene paprike s mljevenim mesom
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s kremastim umakom s tartufima
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)