- Almo Čatlak
- 130 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pivski filet s pirjanim povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pivski filet s pirjanim povrćem.
Vrlo jednostavno, ali i vrlo ukusno jelo od mesa okupanog pivom i pirjanog kelja s posebno finim umakom, mora pronaći svoje mjesto na Vašem stolu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći file, 4 (po 150 g)
- kelj, 500 g svježeg
- pivo, 200 ml tamnog
- mrkva, 200 g
- goveđi temeljac, 200 ml
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- češnjak, 4 režnja
- med, 30 g
- kadulja, 7 listova svježe
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Odreske s obiju strana začinimo solju i paprom. U posudu za mariniranje ulijemo tamno pivo, dodamo odreske i stavimo u hladnjak da odstoji dva sata.
- Marinirano meso ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru, češnjak narežemo na listiće, mrkvu na tanke i dugačke trakice, a listove kelja na kvadratiće.
- U ugrijanu tavu ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, goveđu juhu, dodamo kelj, mrkvu, češnjak, med, posolimo i povremeno miješajući, povrće pirjamo na laganoj vatri.
- Nakon 5-6 minuta odreske premažemo uljem i stavimo ih peći na vruću gril tavu, nauljenom stranom prema dolje, tri do četiri minute.
- Zatim odrescima uljem premažemo gornju stranu, okrenemo ih i pečemo još toliko.
- Za to vrijeme u tavu s povrćem ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo listiće kadulje i kuhamo dok umak malo ne zgusne.
- Gotovo povrće premjestimo na tanjur, a odreske na dasku za rezanje. Potom meso narežemo na tanke kriške, složimo ih preko povrća i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:130minuta |