- Almo Čatlak
- 150 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pjenica od prošeka s malinama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pjenicu od prošeka s malinama. – maline, vrhnje za šlag, sir mascarpone, jaje, šećer, prošek, želatina (u prahu), kakao (u prahu), Žumanjke odvojimo od bjelanjaka, a zdjelicu stavimo želatinu u prahu, ulijemo vode po uputama na pakiranju, promiješamo i ostavimo da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme od vrhnja za šlag izradimo šlag.
; U zdjelu iznad pare ulijemo polovicu prošeka, dodamo šećer, žumanjke i kuhamo stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon 4-5 minuta, kada se šećer rastopio, dodamo želatinu i kuhamo miješajući još 3-4 minute, dok se i ona potpuno ne rastopi.; Zatim zdjelu maknemo s pare i postupno dodajemo i umiješavamo sir mascarpone. ; Kada smo dobili jednoličnu kremu, ulijemo preostali prošek i još jednom promiješamo. ; Potom nježno umiješamo šlag, posudu poklopimo i stavimo je u hladnjak da se dobro ohladi. ; Nakon 2-3 sata smjesu izvadimo iz hladnjaka, promiješamo ju i premjestimo u vrećicu za istiskivanje. ; Prikladne čaše napunimo svježim malinama do pola, preko njih istisnemo pjenicu, posipamo kakaom u prahu i poslužimo. ; – Podatna hladna pjenica, oplemenjena prošekom, koja prekriva ukusne svježe maline je idealna slastica koja će vas osvježiti u ovim vrućim ljetnim danima.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pjenica od prošeka s malinama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pjenicu od prošeka s malinama. – maline, vrhnje za šlag, sir mascarpone, jaje, šećer, prošek, želatina (u prahu), kakao (u prahu), Žumanjke odvojimo od bjelanjaka, a zdjelicu stavimo želatinu u prahu, ulijemo vode po uputama na pakiranju, promiješamo i ostavimo da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme od vrhnja za šlag izradimo šlag.
; U zdjelu iznad pare ulijemo polovicu prošeka, dodamo šećer, žumanjke i kuhamo stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon 4-5 minuta, kada se šećer rastopio, dodamo želatinu i kuhamo miješajući još 3-4 minute, dok se i ona potpuno ne rastopi.; Zatim zdjelu maknemo s pare i postupno dodajemo i umiješavamo sir mascarpone. ; Kada smo dobili jednoličnu kremu, ulijemo preostali prošek i još jednom promiješamo. ; Potom nježno umiješamo šlag, posudu poklopimo i stavimo je u hladnjak da se dobro ohladi. ; Nakon 2-3 sata smjesu izvadimo iz hladnjaka, promiješamo ju i premjestimo u vrećicu za istiskivanje. ; Prikladne čaše napunimo svježim malinama do pola, preko njih istisnemo pjenicu, posipamo kakaom u prahu i poslužimo. ; -</div>
Pjenica od prošeka s malinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pjenicu od prošeka s malinama.
Podatna hladna pjenica, oplemenjena prošekom, koja prekriva ukusne svježe maline je idealna slastica koja će vas osvježiti u ovim vrućim ljetnim danima.
Pjenica od prošeka s malinama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pjenicu od prošeka s malinama. - maline, vrhnje za šlag, sir mascarpone, jaje, šećer, prošek, želatina (u prahu), kakao (u prahu), Žumanjke odvojimo od bjelanjaka, a zdjelicu stavimo želatinu u prahu, ulijemo vode po uputama na pakiranju, promiješamo i ostavimo da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme od vrhnja za šlag izradimo šlag.
; U zdjelu iznad pare ulijemo polovicu prošeka, dodamo šećer, žumanjke i kuhamo stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon 4-5 minuta, kada se šećer rastopio, dodamo želatinu i kuhamo miješajući još 3-4 minute, dok se i ona potpuno ne rastopi.; Zatim zdjelu maknemo s pare i postupno dodajemo i umiješavamo sir mascarpone. ; Kada smo dobili jednoličnu kremu, ulijemo preostali prošek i još jednom promiješamo. ; Potom nježno umiješamo šlag, posudu poklopimo i stavimo je u hladnjak da se dobro ohladi. ; Nakon 2-3 sata smjesu izvadimo iz hladnjaka, promiješamo ju i premjestimo u vrećicu za istiskivanje. ; Prikladne čaše napunimo svježim malinama do pola, preko njih istisnemo pjenicu, posipamo kakaom u prahu i poslužimo. ; -
Upute po koracima:
- Žumanjke odvojimo od bjelanjaka, a zdjelicu stavimo želatinu u prahu, ulijemo vode po uputama na pakiranju, promiješamo i ostavimo da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme od vrhnja za šlag izradimo šlag.
- U zdjelu iznad pare ulijemo polovicu prošeka, dodamo šećer, žumanjke i kuhamo stalno miješajući pjenjačom.
- Nakon 4-5 minuta, kada se šećer rastopio, dodamo želatinu i kuhamo miješajući još 3-4 minute, dok se i ona potpuno ne rastopi.
- Zatim zdjelu maknemo s pare i postupno dodajemo i umiješavamo sir mascarpone.
- Kada smo dobili jednoličnu kremu, ulijemo preostali prošek i još jednom promiješamo.
- Potom nježno umiješamo šlag, posudu poklopimo i stavimo je u hladnjak da se dobro ohladi.
- Nakon 2-3 sata smjesu izvadimo iz hladnjaka, promiješamo ju i premjestimo u vrećicu za istiskivanje.
- Prikladne čaše napunimo svježim malinama do pola, preko njih istisnemo pjenicu, posipamo kakaom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:150minuta |
|