- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pljeskavica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu prema izvornom receptu.
U lance brze prehrane čovjek baš i ne može uvijek imati povjerenja. Znači li to da se baš uvijek treba odreći onoga što oni nude? Nipošto. Budete li radili pljeskavice po našem receptu, postoji mogućnost da vas pečenjara u kvartu počne smatrati konkurencijom!
Pljeskavica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu prema izvornom receptu. - juneća vratina, juneća lopatica, feferoni, luk, mineralna voda, sol i papar, Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata. ; Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4. ; Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamo sjeckane feferone, sjeckani luk, ulijemo gaziranu vodu, dobro izradimo rukama i oblikujemo pljeskavice debljine jednog centimetra. ; Potom pljeskavice stavimo u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo sa svake strane, po prilici, tri minute. ; Pečene pljeskavice stavimo na tanjur i uz njih poslužimo zapečeni grah i pečene paprike.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneća vratina, 500 g
- juneća lopatica, 500 g
- feferoni, 2 ljuta
- luk, 1 glavica
- mineralna voda, 65 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata.
- Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4.
- Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamo sjeckane feferone, sjeckani luk, ulijemo gaziranu vodu, dobro izradimo rukama i oblikujemo pljeskavice debljine jednog centimetra.
- Potom pljeskavice stavimo u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo sa svake strane, po prilici, tri minute.
- Pečene pljeskavice stavimo na tanjur i uz njih poslužimo zapečeni grah i pečene paprike.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |