- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pljeskavica punjena feta sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom. – mljevena svinjetina, mljevena junetina, luk, feferoni, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo. ; U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem. ; Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo. ; Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine. ; Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu. ; Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Svaki muškarac koji imalo drži do sebe reći će da je majstor roštilja i sigurno je njegov recept za pljeskavice najbolji, jer stavi malo ovoga, malo onoga itd. Međutim opće je poznato da su jednostavne stvari i najbolje, te da je manje više, pa tako i ova naša pljeskavica potvrđuje ta pravila. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pljeskavica punjena feta sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom. – mljevena svinjetina, mljevena junetina, luk, feferoni, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo. ; U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem. ; Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo. ; Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine. ; Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu. ; Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Pljeskavica punjena feta sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom.
Svaki muškarac koji imalo drži do sebe reći će da je majstor roštilja i sigurno je njegov recept za pljeskavice najbolji, jer stavi malo ovoga, malo onoga itd. Međutim opće je poznato da su jednostavne stvari i najbolje, te da je manje više, pa tako i ova naša pljeskavica potvrđuje ta pravila. Dobar tek!
Pljeskavica punjena feta sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pljeskavicu punjenu feta sirom. - mljevena svinjetina, mljevena junetina, luk, feferoni, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo. ; U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem. ; Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo. ; Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine. ; Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu. ; Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Sir sitno izmrvimo, a luk i feferon nasjeckamo.
- U zdjelu s mesom dodamo luk i feferon, začinomo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
- Na radnu površinu stavimo prozirnu kuhinjsku foljiu i pokapamo je uljem.
- Od mesne smjese oblikujemo kuglu (cca. 200 g), stavimo ju na jednu stranu prozirne folije, a drugom je stranom prekrijemo.
- Ravnom daskom za rezanje pritisnemo prekrivenu mesnu kuglu dok ne dobijemo plosnatu pljeskavicu željene debljine.
- Zatim pljeskavicu otkrijemo, nadjenemo mrvljenim sirom, preklopimo i utisnemo rubove te ju stavimo peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu.
- Nakon 6-7 minuta pljeskavicu okrenemo i pečemo ju još toliko.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|