- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Poderane gaće – U našem video receptu saznajte kako pripremiti poderane gaće. – glatko brašno, suhi kvasac, šećer, sol, ulje, Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne. ; U zdjelu s prosijanim brašnom ulijemo pjenicu, ulje, sol, promiješamo, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Zatim rukama oblikujemo kuglu poklopimo i ostavimo da se diže po prilici jedan sat. ; Dignuto tijesto premjestimo na dasku i narežemo ga na nekoliko komada. ; Od svakog komada oblikujemo tanki nepravilan oblik, po sredini zarežemo nožem 2-3 puta, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 10-ak minuta.; Zatim tijesto stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje. ; Gotove „poderane gaće“ izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; – Svi smo čuli za poderane gaće i svi smo ih jeli. Ali znamo li ih svi i pripremiti, a da u pomoć ne zovemo naše bake i mame? Ako želite naučiti kako pripremiti ovo jednostavno jelo za svaku priliku, pogledajte kako mi to radimo.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Poderane gaće – U našem video receptu saznajte kako pripremiti poderane gaće. – glatko brašno, suhi kvasac, šećer, sol, ulje, Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne. ; U zdjelu s prosijanim brašnom ulijemo pjenicu, ulje, sol, promiješamo, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Zatim rukama oblikujemo kuglu poklopimo i ostavimo da se diže po prilici jedan sat. ; Dignuto tijesto premjestimo na dasku i narežemo ga na nekoliko komada. ; Od svakog komada oblikujemo tanki nepravilan oblik, po sredini zarežemo nožem 2-3 puta, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 10-ak minuta.; Zatim tijesto stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje. ; Gotove „poderane gaće“ izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -</div>
Poderane gaće
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poderane gaće.
Svi smo čuli za poderane gaće i svi smo ih jeli. Ali znamo li ih svi i pripremiti, a da u pomoć ne zovemo naše bake i mame? Ako želite naučiti kako pripremiti ovo jednostavno jelo za svaku priliku, pogledajte kako mi to radimo.
Poderane gaće - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poderane gaće. - glatko brašno, suhi kvasac, šećer, sol, ulje, Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne. ; U zdjelu s prosijanim brašnom ulijemo pjenicu, ulje, sol, promiješamo, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Zatim rukama oblikujemo kuglu poklopimo i ostavimo da se diže po prilici jedan sat. ; Dignuto tijesto premjestimo na dasku i narežemo ga na nekoliko komada. ; Od svakog komada oblikujemo tanki nepravilan oblik, po sredini zarežemo nožem 2-3 puta, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 10-ak minuta.; Zatim tijesto stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje. ; Gotove „poderane gaće“ izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne.
- U zdjelu s prosijanim brašnom ulijemo pjenicu, ulje, sol, promiješamo, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto.
- Zatim rukama oblikujemo kuglu poklopimo i ostavimo da se diže po prilici jedan sat.
- Dignuto tijesto premjestimo na dasku i narežemo ga na nekoliko komada.
- Od svakog komada oblikujemo tanki nepravilan oblik, po sredini zarežemo nožem 2-3 puta, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 10-ak minuta.
- Zatim tijesto stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje.
- Gotove „poderane gaće“ izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 33 Rating: 4.39 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:110minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
poderane gače, poderane gače recept, poderane gače recepti, recept poderane gace, RECEPT ZA PODERANE GAĆE, poderane gače bez kvasca, Poderane gače sašina kuhinja,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Krem juha od šparoga
Votes: 30
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Cesarova salata od jaja, kruha i cikorije
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Ciganski gulaš
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Krem juha od tikvica
Votes: 58
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Zabaione sa sladoledom od vanilije
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)