Poderane gaće

 • 110 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Pogodno za Vegane
Poderane gaće
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poderane gaće.

Svi smo čuli za poderane gaće i svi smo ih jeli. Ali znamo li ih svi i pripremiti, a da u pomoć ne zovemo naše bake i mame? Ako želite naučiti kako pripremiti ovo jednostavno jelo za svaku priliku, pogledajte kako mi to radimo.

Poderane gaće - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poderane gaće. - glatko brašno, suhi kvasac, šećer, sol, ulje, Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne. ; U zdjelu s prosijanim brašnom ulijemo pjenicu, ulje, sol, promiješamo, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Zatim rukama oblikujemo kuglu poklopimo i ostavimo da se diže po prilici jedan sat. ; Dignuto tijesto premjestimo na dasku i narežemo ga na nekoliko komada. ; Od svakog komada oblikujemo tanki nepravilan oblik, po sredini zarežemo nožem 2-3 puta, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 10-ak minuta.; Zatim tijesto stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje. ; Gotove „poderane gaće“ izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne.
 2. U zdjelu s prosijanim brašnom ulijemo pjenicu, ulje, sol, promiješamo, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto.
 3. Zatim rukama oblikujemo kuglu poklopimo i ostavimo da se diže po prilici jedan sat.
 4. Dignuto tijesto premjestimo na dasku i narežemo ga na nekoliko komada.
 5. Od svakog komada oblikujemo tanki nepravilan oblik, po sredini zarežemo nožem 2-3 puta, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 10-ak minuta.
 6. Zatim tijesto stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje.
 7. Gotove „poderane gaće“ izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 39
Rating: 4.36
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:110minuta

Najnovije zanimljivosti: