- Slavko Večerić
- 130 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pogača od slanih srdela
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pogaču od slanih srdela.
Srdela je plava riba bogata nezasićenim aminokiselinama omega-3 i omega-6, koje reguliraju količinu kolesterola u krvi i bitne su za očuvanje zdravog krvožilnog sustava. Uz maslinovo ulje, rajčice i crne masline na finoj prhkoj pogači ovo jelo nije samo zdravo već je i pravi gastronomski događaj.
Pogača od slanih srdela - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pogaču od slanih srdela. - riba srdela (slanih), luk, rajčice pelati, masline (crnih), brašno, kvasac (suhi), maslinovo ulje, ružmarin (sitno sjeckani), Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Umiješano tijesto ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta. ; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premiješavamo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina. Tako umiješano tijesto podijelimo na dva jednaka dijela. ; U tavi na maslinovom ulju kratko popržimo luk i dodamo rajčicu pelati. ; Posudu za pečenje namažemo maslinovim uljem te u nju stavimo jedan dio tijesta. ; Po njemu poslažemo slane srdele, poprženi luk, rajčicu pelati i iskoštene masline. Začinimo sa malo maslinovog ulja te pokrijemo drugim dijelom tijesta. ; Pogaču odozgo ukrasimo sa nekoliko fileta slanih srdela i maslina. ; Stavimo peći u pećnicu na donju razinu, na 180°C oko 45 minuta. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- srdele, 200 g slanih
- luk, 1 glavica
- pelati rajčice, 100 g
- masline, 50 g crnih
- brašno, 250 g
- kvasac, 1 vrećica suhi
- maslinovo ulje
- ružmarin, 1 žličica sitno sjeckani
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Umiješano tijesto ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
- Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premiješavamo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina. Tako umiješano tijesto podijelimo na dva jednaka dijela.
- U tavi na maslinovom ulju kratko popržimo luk i dodamo rajčicu pelati.
- Posudu za pečenje namažemo maslinovim uljem te u nju stavimo jedan dio tijesta.
- Po njemu poslažemo slane srdele, poprženi luk, rajčicu pelati i iskoštene masline. Začinimo sa malo maslinovog ulja te pokrijemo drugim dijelom tijesta.
- Pogaču odozgo ukrasimo sa nekoliko fileta slanih srdela i maslina.
- Stavimo peći u pećnicu na donju razinu, na 180°C oko 45 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:130minuta |