- Lidija Kralj
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pohana hobotnica, grdobina i škampi
Saznajte kako pripremiti pohanu hobotnicu, grdobinu i škampe u našem video receptu.
Tko može odoliti prekrasnom, slasnom, hrskavom ovitku od pohanja? Korica obuhvati ono "nešto" iznutra i popije sve njegove sokove. Zamislite korice koje su se natopile sokovima hobotnice, škampa i grdobine! Zatim zamislite koricu od kukuruznog brašna, još hrskaviju, još slasniju i još neodoljiviju! I onda prijeđite iz mašte na djelo, priredite ovo jelo sebi i svojim najmilijima!
Pohana hobotnica, grdobina i škampi - Saznajte kako pripremiti pohanu hobotnicu, grdobinu i škampe u našem video receptu. - hobotnica, riba grdobina, škampi, glatko brašno, jaje, kukuruzno brašno, krušne mrvice, limun, umak tartar (gotovi), ulje, Prvo prokuhamo hobotnicu. Na tavu stavimo ulje za duboko pečenje. ; Pomiješamo jaja, palentu, brašno, vodu, malo soli (smjesa ne smije biti gusta). U manjoj posudi zamutimo jaje sa krušnim mrvicama.; Repove škampa očistimo od kosti, umačemo svaki pojedinačno i uranjamo u vruće ulje. ; Na štapiće nabadamo dagnje i uranjamo u smjesu za pohanje pa i njih stavljamo u duboku masnoću. Repove grdobina također. ; Svi plodovi mora mogu se uvijek pohati zajedno. Kada su pohani, prvo na papir vadimo repove škampa jer su oni prvi gotovi, zatim vadimo dagnje pa repiće grdobine. ; Na kraju u isto ulje stavljamo peći krakove hobotnice prije uronjene u smjesu od jaja i krušnih mrvica. I njih također vadimo na papir kada su pržene. ; Kao prilog pohanim plodovima mora poslužit ćemo umak tartar.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- hobotnica, 400 g
- grdobina, 300 g
- škampi, 300 g
- glatko brašno, 200 g
- jaja, 3 komada
- kukuruzno brašno, 100 g
- krušne mrvice, 100 g
- limun, 2
- umak tartar gotovi
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prvo prokuhamo hobotnicu. Na tavu stavimo ulje za duboko pečenje.
- Pomiješamo jaja, palentu, brašno, vodu, malo soli (smjesa ne smije biti gusta). U manjoj posudi zamutimo jaje sa krušnim mrvicama.
- Repove škampa očistimo od kosti, umačemo svaki pojedinačno i uranjamo u vruće ulje.
- Na štapiće nabadamo dagnje i uranjamo u smjesu za pohanje pa i njih stavljamo u duboku masnoću. Repove grdobina također.
- Svi plodovi mora mogu se uvijek pohati zajedno. Kada su pohani, prvo na papir vadimo repove škampa jer su oni prvi gotovi, zatim vadimo dagnje pa repiće grdobine.
- Na kraju u isto ulje stavljamo peći krakove hobotnice prije uronjene u smjesu od jaja i krušnih mrvica. I njih također vadimo na papir kada su pržene.
- Kao prilog pohanim plodovima mora poslužit ćemo umak tartar.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |