- Lidija Kralj
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pohana hobotnica, grdobina i škampi – Saznajte kako pripremiti pohanu hobotnicu, grdobinu i škampe u našem video receptu. – hobotnica, grdobina, škampi, glatko brašno, jaje, kukuruzno brašno, krušne mrvice, limun, umak tartar (gotovi), ulje, Prvo prokuhamo hobotnicu. Na tavu stavimo ulje za duboko pečenje. ; Pomiješamo jaja, palentu, brašno, vodu, malo soli (smjesa ne smije biti gusta). U manjoj posudi zamutimo jaje sa krušnim mrvicama.; Repove škampa očistimo od kosti, umačemo svaki pojedinačno i uranjamo u vruće ulje. ; Na štapiće nabadamo dagnje i uranjamo u smjesu za pohanje pa i njih stavljamo u duboku masnoću. Repove grdobina također. ; Svi plodovi mora mogu se uvijek pohati zajedno. Kada su pohani, prvo na papir vadimo repove škampa jer su oni prvi gotovi, zatim vadimo dagnje pa repiće grdobine. ; Na kraju u isto ulje stavljamo peći krakove hobotnice prije uronjene u smjesu od jaja i krušnih mrvica. I njih također vadimo na papir kada su pržene. ; Kao prilog pohanim plodovima mora poslužit ćemo umak tartar.; – Tko može odoliti prekrasnom, slasnom, hrskavom ovitku od pohanja? Korica obuhvati ono "nešto" iznutra i popije sve njegove sokove. Zamislite korice koje su se natopile sokovima hobotnice, škampa i grdobine! Zatim zamislite koricu od kukuruznog brašna, još hrskaviju, još slasniju i još neodoljiviju! I onda prijeđite iz mašte na djelo, priredite ovo jelo sebi i svojim najmilijima!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pohana hobotnica, grdobina i škampi – Saznajte kako pripremiti pohanu hobotnicu, grdobinu i škampe u našem video receptu. – hobotnica, riba grdobina, škampi, glatko brašno, jaje, kukuruzno brašno, krušne mrvice, limun, umak tartar (gotovi), ulje, Prvo prokuhamo hobotnicu. Na tavu stavimo ulje za duboko pečenje. ; Pomiješamo jaja, palentu, brašno, vodu, malo soli (smjesa ne smije biti gusta). U manjoj posudi zamutimo jaje sa krušnim mrvicama.; Repove škampa očistimo od kosti, umačemo svaki pojedinačno i uranjamo u vruće ulje. ; Na štapiće nabadamo dagnje i uranjamo u smjesu za pohanje pa i njih stavljamo u duboku masnoću. Repove grdobina također. ; Svi plodovi mora mogu se uvijek pohati zajedno. Kada su pohani, prvo na papir vadimo repove škampa jer su oni prvi gotovi, zatim vadimo dagnje pa repiće grdobine. ; Na kraju u isto ulje stavljamo peći krakove hobotnice prije uronjene u smjesu od jaja i krušnih mrvica. I njih također vadimo na papir kada su pržene. ; Kao prilog pohanim plodovima mora poslužit ćemo umak tartar.; -</div>
Pohana hobotnica, grdobina i škampi
Saznajte kako pripremiti pohanu hobotnicu, grdobinu i škampe u našem video receptu.
Tko može odoliti prekrasnom, slasnom, hrskavom ovitku od pohanja? Korica obuhvati ono "nešto" iznutra i popije sve njegove sokove. Zamislite korice koje su se natopile sokovima hobotnice, škampa i grdobine! Zatim zamislite koricu od kukuruznog brašna, još hrskaviju, još slasniju i još neodoljiviju! I onda prijeđite iz mašte na djelo, priredite ovo jelo sebi i svojim najmilijima!
Pohana hobotnica, grdobina i škampi - Saznajte kako pripremiti pohanu hobotnicu, grdobinu i škampe u našem video receptu. - hobotnica, riba grdobina, škampi, glatko brašno, jaje, kukuruzno brašno, krušne mrvice, limun, umak tartar (gotovi), ulje, Prvo prokuhamo hobotnicu. Na tavu stavimo ulje za duboko pečenje. ; Pomiješamo jaja, palentu, brašno, vodu, malo soli (smjesa ne smije biti gusta). U manjoj posudi zamutimo jaje sa krušnim mrvicama.; Repove škampa očistimo od kosti, umačemo svaki pojedinačno i uranjamo u vruće ulje. ; Na štapiće nabadamo dagnje i uranjamo u smjesu za pohanje pa i njih stavljamo u duboku masnoću. Repove grdobina također. ; Svi plodovi mora mogu se uvijek pohati zajedno. Kada su pohani, prvo na papir vadimo repove škampa jer su oni prvi gotovi, zatim vadimo dagnje pa repiće grdobine. ; Na kraju u isto ulje stavljamo peći krakove hobotnice prije uronjene u smjesu od jaja i krušnih mrvica. I njih također vadimo na papir kada su pržene. ; Kao prilog pohanim plodovima mora poslužit ćemo umak tartar.; -
Upute po koracima:
- Prvo prokuhamo hobotnicu. Na tavu stavimo ulje za duboko pečenje.
- Pomiješamo jaja, palentu, brašno, vodu, malo soli (smjesa ne smije biti gusta). U manjoj posudi zamutimo jaje sa krušnim mrvicama.
- Repove škampa očistimo od kosti, umačemo svaki pojedinačno i uranjamo u vruće ulje.
- Na štapiće nabadamo dagnje i uranjamo u smjesu za pohanje pa i njih stavljamo u duboku masnoću. Repove grdobina također.
- Svi plodovi mora mogu se uvijek pohati zajedno. Kada su pohani, prvo na papir vadimo repove škampa jer su oni prvi gotovi, zatim vadimo dagnje pa repiće grdobine.
- Na kraju u isto ulje stavljamo peći krakove hobotnice prije uronjene u smjesu od jaja i krušnih mrvica. I njih također vadimo na papir kada su pržene.
- Kao prilog pohanim plodovima mora poslužit ćemo umak tartar.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
pohana hobotnica, brzo i fino recepti lidija kralj,
Jela koja su danas popularna:
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Omlet s mladim koprivama i gorgonzolom
Votes: 23
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
15 min
Tomislav Špiček
Kolačići od svježeg đumbira s komadićima čokolade i orasima
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)