Pohana hobotnica, grdobina i škampi

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Vrlo jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Pohana hobotnica, grdobina i škampi
Saznajte kako pripremiti pohanu hobotnicu, grdobinu i škampe u našem video receptu.

Tko može odoliti prekrasnom, slasnom, hrskavom ovitku od pohanja? Korica obuhvati ono "nešto" iznutra i popije sve njegove sokove. Zamislite korice koje su se natopile sokovima hobotnice, škampa i grdobine! Zatim zamislite koricu od kukuruznog brašna, još hrskaviju, još slasniju i još neodoljiviju! I onda prijeđite iz mašte na djelo, priredite ovo jelo sebi i svojim najmilijima!

Pohana hobotnica, grdobina i škampi - Saznajte kako pripremiti pohanu hobotnicu, grdobinu i škampe u našem video receptu. - hobotnica, riba grdobina, škampi, glatko brašno, jaje, kukuruzno brašno, krušne mrvice, limun, umak tartar (gotovi), ulje, Prvo prokuhamo hobotnicu. Na tavu stavimo ulje za duboko pečenje. ; Pomiješamo jaja, palentu, brašno, vodu, malo soli (smjesa ne smije biti gusta). U manjoj posudi zamutimo jaje sa krušnim mrvicama.; Repove škampa očistimo od kosti, umačemo svaki pojedinačno i uranjamo u vruće ulje. ; Na štapiće nabadamo dagnje i uranjamo u smjesu za pohanje pa i njih stavljamo u duboku masnoću. Repove grdobina također. ; Svi plodovi mora mogu se uvijek pohati zajedno. Kada su pohani, prvo na papir vadimo repove škampa jer su oni prvi gotovi, zatim vadimo dagnje pa repiće grdobine. ; Na kraju u isto ulje stavljamo peći krakove hobotnice prije uronjene u smjesu od jaja i krušnih mrvica. I njih također vadimo na papir kada su pržene. ; Kao prilog pohanim plodovima mora poslužit ćemo umak tartar.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prvo prokuhamo hobotnicu. Na tavu stavimo ulje za duboko pečenje.
 2. Pomiješamo jaja, palentu, brašno, vodu, malo soli (smjesa ne smije biti gusta). U manjoj posudi zamutimo jaje sa krušnim mrvicama.
 3. Repove škampa očistimo od kosti, umačemo svaki pojedinačno i uranjamo u vruće ulje.
 4. Na štapiće nabadamo dagnje i uranjamo u smjesu za pohanje pa i njih stavljamo u duboku masnoću. Repove grdobina također.
 5. Svi plodovi mora mogu se uvijek pohati zajedno. Kada su pohani, prvo na papir vadimo repove škampa jer su oni prvi gotovi, zatim vadimo dagnje pa repiće grdobine.
 6. Na kraju u isto ulje stavljamo peći krakove hobotnice prije uronjene u smjesu od jaja i krušnih mrvica. I njih također vadimo na papir kada su pržene.
 7. Kao prilog pohanim plodovima mora poslužit ćemo umak tartar.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: