- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pohana piletina s mozzarellom i crnim maslinama u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohanu piletinu s mozzarellom i crnim maslinama u umaku od rajčice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 4 fileta
- pasirana rajčica, 1 l
- sir mozzarella, 200 g
- jaja, 2 komada
- krušne mrvice, 100 g
- parmezan, 70 g naribani
- bosiljak, 10 listova svježi
- crne masline, 10 otkoštene
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- ulje za prženje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistu zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih, a u drugu čistu posudu stavimo krušne mrvice, dodamo naribani sir parmezan i izmiješamo sastojke.
- Sada pileća prsa očistimo od kožica i žilica, narežemo ih na tanke odreske i posolimo.
- Zatim pileće odreske uvaljamo prvo u jaja, potom u krušne mrvice i parmezan te pripremljene odreske stavljamo u tavu na vruće ulje i pržimo sa obje strane.
- Kada smo ispržili pileće odreske, izvadimo ih na stranu, a u vatrostalnu posudu ulijemo ulje, pasiranu rajčicu, preko rajčice dodamo svježe listove bosiljka te preko svega slažemo pileće odreske.
- Zatim preko svega dodamo nekoliko crnih maslina i ploške mozzarelle.
- Ovako pripremljene odreske stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon desetak minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |