- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pohane banane
Saznajte kako pripremiti pohane banane u našem video receptu.
Za dašak istoka na Vašem stolu bit će dovoljno da zavirite pod ovaj naslov. Rižino brašno ćete lako pronaći u trgovinama zdrave prehrane, a svi ostali sastojci vjerojatno već čekaju u Vašem kuhinjskom ormariću da se pretvore u ovaj jednostavan, lagan i ukusan desert.
Pohane banane - Saznajte kako pripremiti pohane banane u našem video receptu. - banana, kukuruzno brašno, glatko brašno, rižino brašno, prašak za pecivo, mlijeko, jaje, smeđi šećer, med, ulje, sol, U zdjelu prosijemo kukuruzno, glatko i rižino brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke. ; Zatim u smjesu brašna ulijemo mlijeko, dodamo jedno umućeno jaje, smeđi šećer izmiješamo pjenjačom i ostavimo da odstoji 10-ak minuta. ; Banane ogulimo, prerežemo po dužini i narežemo na četiri do pet centimetara duge komade. ; Narezane banane uranjamo u pripremljeno rijetko tijesto i pržimo u dubokoj masnoći (po prilici 180°C) do zlatno žute boje. ; Pržene banane kratko izvadimo na kuhinjski papir ili rešetku da se ocijede, stavimo ih na tanjure, po želji pokapamo medom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- banana, 4
- kukuruzno brašno, 50 g
- glatko brašno, 50 g
- rižino brašno, 50 g
- prašak za pecivo, 1 žličica
- mlijeko, 150 ml
- jaje, 1
- smeđi šećer, 30 g
- med, 6 žlica
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu prosijemo kukuruzno, glatko i rižino brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke.
- Zatim u smjesu brašna ulijemo mlijeko, dodamo jedno umućeno jaje, smeđi šećer izmiješamo pjenjačom i ostavimo da odstoji 10-ak minuta.
- Banane ogulimo, prerežemo po dužini i narežemo na četiri do pet centimetara duge komade.
- Narezane banane uranjamo u pripremljeno rijetko tijesto i pržimo u dubokoj masnoći (po prilici 180°C) do zlatno žute boje.
- Pržene banane kratko izvadimo na kuhinjski papir ili rešetku da se ocijede, stavimo ih na tanjure, po želji pokapamo medom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |