Pohane banane

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Pohane banane
Saznajte kako pripremiti pohane banane u našem video receptu.

Za dašak istoka na Vašem stolu bit će dovoljno da zavirite pod ovaj naslov. Rižino brašno ćete lako pronaći u trgovinama zdrave prehrane, a svi ostali sastojci vjerojatno već čekaju u Vašem kuhinjskom ormariću da se pretvore u ovaj jednostavan, lagan i ukusan desert.

Pohane banane - Saznajte kako pripremiti pohane banane u našem video receptu. - banana, kukuruzno brašno, glatko brašno, rižino brašno, prašak za pecivo, mlijeko, jaje, smeđi šećer, med, ulje, sol, U zdjelu prosijemo kukuruzno, glatko i rižino brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke. ; Zatim u smjesu brašna ulijemo mlijeko, dodamo jedno umućeno jaje, smeđi šećer izmiješamo pjenjačom i ostavimo da odstoji 10-ak minuta. ; Banane ogulimo, prerežemo po dužini i narežemo na četiri do pet centimetara duge komade. ; Narezane banane uranjamo u pripremljeno rijetko tijesto i pržimo u dubokoj masnoći (po prilici 180°C) do zlatno žute boje. ; Pržene banane kratko izvadimo na kuhinjski papir ili rešetku da se ocijede, stavimo ih na tanjure, po želji pokapamo medom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu prosijemo kukuruzno, glatko i rižino brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke.
  2. Zatim u smjesu brašna ulijemo mlijeko, dodamo jedno umućeno jaje, smeđi šećer izmiješamo pjenjačom i ostavimo da odstoji 10-ak minuta.
  3. Banane ogulimo, prerežemo po dužini i narežemo na četiri do pet centimetara duge komade.
  4. Narezane banane uranjamo u pripremljeno rijetko tijesto i pržimo u dubokoj masnoći (po prilici 180°C) do zlatno žute boje.
  5. Pržene banane kratko izvadimo na kuhinjski papir ili rešetku da se ocijede, stavimo ih na tanjure, po želji pokapamo medom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 38
Rating: 4.26
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: