- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pohane kocke gaude
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane kocke gaude.
Za pohani sir ste vjerojatno već čuli, možda ga s vremena na vrijeme i pripremite, no jeste li znali da on čini izvrsni brzi zalogaj? Prije pohanja omatamo ga u ploške kuhane slanine, što ga svakako čini još zanimljivijim. Ukoliko ne želite da vam se gosti najedu od predjela, možete pripremiti i nešto manje kocke od ovih koje imate prilike vidjeti, samo što će tada priprema biti malo složenija - morat ćete odlučiti sami.
Pohane kocke gaude - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane kocke gaude. - sir gouda, slanina (kuhane, dimljene), brašno, jaje, krušne mrvice, ulje, Sir narežemo na kocke veličine dva centimetra.; Svaku kocku omotamo ploškom slanine i učvrstimo čačkalicom. ; Brašno, jaja (umućena) i krušne mrvice stavimo u zasebne zdjelice. ; Zatim omotane kocke sira redom uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice, te stavimo pržiti u duboko ulje, na 180°C, po prilici, dvije minute.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sir gouda, 300 g
- slanina, 20 ploški kuhane, dimljene
- brašno, 4 žlice
- jaja, 2
- krušne mrvice, 4 žlice
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sir narežemo na kocke veličine dva centimetra.
- Svaku kocku omotamo ploškom slanine i učvrstimo čačkalicom.
- Brašno, jaja (umućena) i krušne mrvice stavimo u zasebne zdjelice.
- Zatim omotane kocke sira redom uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice, te stavimo pržiti u duboko ulje, na 180°C, po prilici, dvije minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |