- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pohane srdele – Saznajte kako pripremiti pohane srdele u našem video receptu. – srdele, jaje, mlijeko, glatko brašno, kukuruzno brašno, čili papričica (mljevene), peršin (sjeckanog), ulje, krušne mrvice, Srdele operemo, odstranimo im glave i iznutrice. ; Zatim, od glave prema repu, izvučemo kralježnicu i prekinemo je škarama ili prstima tako da ostavimo rep. Potom srdele operemo i ostavimo da se ocijede. ; U zdjelu razbijemo jaja, dodamo mlijeko i umutimo. Zatim dodamo brašno, kukuruzno brašno, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu, polurijetku smjesu.; Ocijeđene srdele jednu po jednu uranjamo u pripremljenu smjesu, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo u dubokoj masnoći do zlatno smeđe boje. ; Gotove srdele izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i još vruće poslužimo s limunom i krumpir salatom.; – Još jedno ukusno jelo od naše, neopravdano zapostavljene, ali izuzetno zdrave plave ribe, srdele.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pohane srdele – Saznajte kako pripremiti pohane srdele u našem video receptu. – riba srdela, jaje, mlijeko, glatko brašno, kukuruzno brašno, čili papričica (mljevene), peršin (sjeckanog), ulje, krušne mrvice, Srdele operemo, odstranimo im glave i iznutrice. ; Zatim, od glave prema repu, izvučemo kralježnicu i prekinemo je škarama ili prstima tako da ostavimo rep. Potom srdele operemo i ostavimo da se ocijede. ; U zdjelu razbijemo jaja, dodamo mlijeko i umutimo. Zatim dodamo brašno, kukuruzno brašno, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu, polurijetku smjesu.; Ocijeđene srdele jednu po jednu uranjamo u pripremljenu smjesu, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo u dubokoj masnoći do zlatno smeđe boje. ; Gotove srdele izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i još vruće poslužimo s limunom i krumpir salatom.; -</div>
Pohane srdele
Saznajte kako pripremiti pohane srdele u našem video receptu.
Još jedno ukusno jelo od naše, neopravdano zapostavljene, ali izuzetno zdrave plave ribe, srdele.
Pohane srdele - Saznajte kako pripremiti pohane srdele u našem video receptu. - riba srdela, jaje, mlijeko, glatko brašno, kukuruzno brašno, čili papričica (mljevene), peršin (sjeckanog), ulje, krušne mrvice, Srdele operemo, odstranimo im glave i iznutrice. ; Zatim, od glave prema repu, izvučemo kralježnicu i prekinemo je škarama ili prstima tako da ostavimo rep. Potom srdele operemo i ostavimo da se ocijede. ; U zdjelu razbijemo jaja, dodamo mlijeko i umutimo. Zatim dodamo brašno, kukuruzno brašno, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu, polurijetku smjesu.; Ocijeđene srdele jednu po jednu uranjamo u pripremljenu smjesu, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo u dubokoj masnoći do zlatno smeđe boje. ; Gotove srdele izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i još vruće poslužimo s limunom i krumpir salatom.; -
Upute po koracima:
- Srdele operemo, odstranimo im glave i iznutrice.
- Zatim, od glave prema repu, izvučemo kralježnicu i prekinemo je škarama ili prstima tako da ostavimo rep. Potom srdele operemo i ostavimo da se ocijede.
- U zdjelu razbijemo jaja, dodamo mlijeko i umutimo. Zatim dodamo brašno, kukuruzno brašno, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu, polurijetku smjesu.
- Ocijeđene srdele jednu po jednu uranjamo u pripremljenu smjesu, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo u dubokoj masnoći do zlatno smeđe boje.
- Gotove srdele izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i još vruće poslužimo s limunom i krumpir salatom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 25
Rating: 4.6
You: 4
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
pohane srdele, pohovane srdele, Ciscenje srdela za pohanje,
Jela koja su danas popularna:
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Ljetna salata s mozzarellom
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Omlet s mladim koprivama i gorgonzolom
Votes: 23
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
15 min
Tomislav Špiček
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)