- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pohani janjeći odresci s lovačkim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane janjeće odreske s lovačkim umakom.
Janjetina sadrži puno proteina i malo masti. Bogata je B vitaminima te željezom i kalcijem. Ovaj recept napravljen je za ljubitelje pohanaca - a još kada se preliju umakom od šampinjona, nema im ravnih.
Pohani janjeći odresci s lovačkim umakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane janjeće odreske s lovačkim umakom. - janjetina, mast (biljne), jaje, luk, šampinjoni (iz konzerve), slanina, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, kečap, umak za pečenje (instant), brašno, krušne mrvice, ulje, sol i papar, Pohani janjeći odrezak: Tanko narezane janjeće odreske začinimo solju i paprom i uvaljamo ih u brašno, jaje i krušne mrvice. ; Stavimo ih peći u duboku masnoću, okrećemo samo jednom i pri tome pazimo da korica ne zagori. ; Pohane odreske vadimo na stranu, na toplo mjesto dok pripremamo umak. ; Lovački umak: Na manji dio masnoće od pohanja dodamo luk i pržimo ga dok ne dobije zlatno žutu boju. ; Začinimo solju i paprom te dodamo slaninu, šampinjone iz konzerve i jednu žlicu kečapa.; Kratko pirjamo pa podlijemo bijelim vinom i umiješamo umak za pečenje koji smo rastopili u malo vode. ; Kada prokuha dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da se umak poveže, te ga serviramo preko pohanih janjećih odrezaka.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 800 g
- mast, 200 g biljne
- jaja, 2
- luk, 1 glavica
- šampinjoni, 150 g iz konzerve
- slanina, 100 g
- bijelo vino, 1 dl
- vrhnje za kuhanje, 2 dl
- kečap, 1 žlica
- umak za pečenje, 70 g instant
- brašno, 150 g
- krušne mrvice, 150 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Pohani janjeći odrezak
- Tanko narezane janjeće odreske začinimo solju i paprom i uvaljamo ih u brašno, jaje i krušne mrvice.
- Stavimo ih peći u duboku masnoću, okrećemo samo jednom i pri tome pazimo da korica ne zagori.
- Pohane odreske vadimo na stranu, na toplo mjesto dok pripremamo umak.
Lovački umak
- Na manji dio masnoće od pohanja dodamo luk i pržimo ga dok ne dobije zlatno žutu boju.
- Začinimo solju i paprom te dodamo slaninu, šampinjone iz konzerve i jednu žlicu kečapa.
- Kratko pirjamo pa podlijemo bijelim vinom i umiješamo umak za pečenje koji smo rastopili u malo vode.
- Kada prokuha dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da se umak poveže, te ga serviramo preko pohanih janjećih odrezaka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |