- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Cvjetača baš i nije rado viđen gost na tanjuru, pogotovo mališanima. Zato umjesto da ju skuhate kao i inače, pripremite male pohane cvjetiće. Pohani karfiol će oduševiti mališane, a možete ga poslužiti i gostima.
Pohani karfiol
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti pohani karfiol.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- cvjetača, 750 g
- jaja, 3 komada
- brašno, 1 šalica
- krušne mrvice, 1 šalica
- parmezan, 1/2 šalice
- povrtni dodatak jelima, 1 žlica
- papar (svježe mljeveni)
- suncokretovo ulje
- peršin (svježi)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Karfiol operemo i razdvojimo na manje cvjetove, a zatim stavimo kuhati u vrelu vodu na pet minuta.
- U tri zasebne posude stavimo jaja začinjena povrtnim dodatkom jelima i paprom, brašno te krušne mrvice pomiješane s parmezanom.
- Nakon što je karfiol kuhan ocijedimo ga i pustimo da se malo ohladi.
- Zatim redom karfiol umačemo u brašno, jaja te u krušne mrvice s parmezanom.
- Ovako pripremljen karfiol stavljamo peći u duboko vruće ulje.
- Nakon što je karfiol poprimio zlatnu boju, vadimo ga iz tave i stavljamo na kuhinjski papir, da upije višak masnoće.
- Ovako pripremljen karfiol zatim pospemo sa svježim sjeckanim peršinom te poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |