- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ako još uvijek niste probali pohani luk, učinite to odmah! Ovo jelo je hrskavo izvana, a iznutra mekano i slatkasto. Ako još dodamo i mozzarellu, dobit ćemo nepobjedivu kombinaciju, koja se topi u ustima.
Pohani luk s mozzarellom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti pohani luk s mozzarellom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 2 velika
- sir mozzarella, 4 kriške
- brašno, 2 šalice
- jaja, 2 komada
- krušne mrvice, 2 šalice
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk narežemo na kolute širine 1 cm. Zatim kolute odvojimo i posolimo ih.
- Mozzarellu narežemo na jednake trakice.
- Veći kolut luka stavimo na radnu plohu, a unutar njega stavimo manji kolut luka.
- Prazninu između koluta luka zatim popunimo s mozzarellom. Isto ponovimo i s ostatkom luka.
- Zatim luk napunjen mozzarellom stavimo u frizer na jedan sat.
- U tri zasebne posude stavimo brašno, umućena jaja i krušne mrvice.
- Kolute luka s mozzarellom umačemo u brašno, pa u jaja, zatim u mrvice te opet u jaja i mrvice. Isto ponovimo i s ostatkom luka.
- Kolute luka i mozzarelle stavljamo peći u duboko, vruće ulje, a izvadimo kada poprime zlatnu boju.
- Pohani luk s mozzarellom zatim stavljamo na kuhinjski papir da upije višak masnoće te poslužimo uz umak.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |