- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pohani riblji štapići
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane riblje štapiće.
Znamo da se riba može kuhati, peći, pržiti i to smo sve uglavnom probali. No, ukoliko upotrijebite malo mašte napraviti ćete zaista zanimljivo jelo s ribom, poznatog okusa, a opet drugačije.
Pohani riblji štapići - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane riblje štapiće. - bijela riba, jaje, mlijeko, kukuruzna krupica, glatko brašno, peršin ((list)), ulje, sol i papar, Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu. ; U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću. ; Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 4 fileta
- jaja, 2
- mlijeko, 50 ml
- kukuruzna krupica, 50 g
- glatko brašno, 40 g
- peršin, 1 vezica (list)
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Riblje filete očistimo od preostalih kostiju, narežemo ih na trakice širine do jednog i pol centimetra, začinimo ih solju i paprom, te stavimo kratko na stranu.
- U zdjeli umutimo jaja, dodamo mlijeko, kukuruznu krupicu, te pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Zatim, stalno miješajući pjenjačom, umiješamo glatko brašno postupno ga dodajući i pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu smjesu rijetkog tijesta poklopimo i stavimo kratko na stranu.
- U tavi ugrijemo ulje, dodamo cijele listove peršina i pržimo ih dok ne počnu pucketati. Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
- Riblje štapiće umočimo u rijetko tijesto i stavimo pržiti u duboku masnoću.
- Tijekom prženja ih okrećemo, a kada dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |