- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Pohani šampinjoni s umakom tartar
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane šampinjone s umakom tartar.
Pohani šampinjoni imaju fini, jednostavan okus: unutrašnjost je sočna i mekana, a prekriva ju slana, hrskava korica. Mogu se posluživati kao prilog različitim jelima, no vjerojatno ih je najbolje jesti kao glavno jelo, recimo uz malo prženih krumpirića.
Pohani šampinjoni s umakom tartar - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane šampinjone s umakom tartar. - šampinjoni (veliki), brašno, jaje, krušne mrvice, umak tartar, ulje, sol i papar, Šampinjone očistimo, očetkamo i odrežemo dio stapke da ih poravnamo. ; U zasebnu zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih, a u drugu stavimo krušne mrvice, brašno i pomiješamo. ; Šampinjone prvo umočimo u jaja, zatim u krušne mrvice te pržimo u dubokom ulju dok ne porumene. ; Pržene šampinjone stavimo na tanjure i uz njih poslužimo umak tartar.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šampinjoni, 600 g veliki
- brašno, 100 g
- jaja, 2
- krušne mrvice, 100 g
- umak tartar, 150 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Šampinjone očistimo, očetkamo i odrežemo dio stapke da ih poravnamo.
- U zasebnu zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih, a u drugu stavimo krušne mrvice, brašno i pomiješamo.
- Šampinjone prvo umočimo u jaja, zatim u krušne mrvice te pržimo u dubokom ulju dok ne porumene.
- Pržene šampinjone stavimo na tanjure i uz njih poslužimo umak tartar.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |