- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Polpete od junetine s pinjolima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od junetine s pinjolima.
Prava je šteta da u našoj kuhinji pinjole susrećemo tako rijetko, a tako su puni šarma i pomalo egzotičnog okusa da Vas jednostavno mame da ih u nešto smjestite. Mi smo im pronašli još jednu primjenu i oduševili se rezultatom, zašto ne biste i Vi?
Polpete od junetine s pinjolima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od junetine s pinjolima. - junetina (mljevene), luk, pinjoli, jaje, dvopek, pročišćeni maslac, peršin (sjeckani), brašno, sol i papar, U zdjelu s mesom, dodamo izmrvljeni dvopek, sjeckani luk, umućena jaja, pinjole, začinimo solju i paprom po želji, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo duguljaste okrugle polpete (nalik ćevapčićima), uvaljamo ih u brašno, otresemo višak i složimo u vatrostalnu posudu. ; Zatim ih prelijemo ili premažemo rastopljenim i pročišćenim maslacem, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 30 minuta. ; Gotove polpete izvadimo iz pećnice, složimo na tanjur za posluživanje, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U zdjelu s mesom, dodamo izmrvljeni dvopek, sjeckani luk, umućena jaja, pinjole, začinimo solju i paprom po želji, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo duguljaste okrugle polpete (nalik ćevapčićima), uvaljamo ih u brašno, otresemo višak i složimo u vatrostalnu posudu.
- Zatim ih prelijemo ili premažemo rastopljenim i pročišćenim maslacem, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 30 minuta.
- Gotove polpete izvadimo iz pećnice, složimo na tanjur za posluživanje, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |