- Almo Čatlak
 - 45 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Polpete od mljevenog mesa u umaku od rajčice    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od mljevenog mesa u umaku od rajčice.    
        
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - mljeveno meso, 500 g
 - pasirana rajčica, 800 g
 - naribani sir, 125 g
 - ljubičasti luk, 1/2 glavice
 - bosiljak, 6 listova svježi
 - krušne mrvice, 125 g
 - mlijeko, 60 ml
 - jaja, 2 komada
 - peršin, 2 žlice sjeckani
 - češnjak, 2 režnja
 - ekstra djevičansko maslinovo ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Luk očistimo i nasjeckamo. Na ugrijanu tavu dodamo maslinovo ulje i prethodno sjeckani luk. Malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok lagano ne omekša.
 - U čistu zdjelu stavimo mljeveno meso, krušne mrvice, jaja, naribani sir parmezan, peršin, malo mlijeka, posolimo i sve zajedno rukama izradimo u jednu smjesu.
 - U tavu s lukom dodamo listiće češnjaka i mješavinu mediteranskih začina te prelijemo pasiranom rajčicom.
 - Od smjese izradimo okruglice i stavimo ih u posudu s prokuhanom rajčicom, po potrebi okrenemo okruglice i promiješamo. Nakon 30-tak minuta jelo je gotovo. Polpete možete poslužiti uz prilog po vašem izboru.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:45 minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





