- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ponosni Heinrich
Saznajte kako pripremiti ponosnog Heinricha u našem video receptu.
Ako ste na kobasice navikli isključivo u klasičnim jelima poput graha ili ako ih jedino volite s roštilja, stanite malo, razmislite i pogledajte sljedeći recept. Ne bi li bila uistinu osvježavajuća promjena spojiti kobasice s notom đumbira i ružmarina?
Ponosni Heinrich - Saznajte kako pripremiti ponosnog Heinricha u našem video receptu. - kobasice pečenice, brašno, bijelo vino, mesni temeljac (iz kocke), đumbir (u prahu ), kapare, ružmarin, lovorov list, limun, maslac, ulje, sol i papar, U tavi ugrijemo ulje, dodamo kobasice i na srednje jakoj vatri ih pečemo sa svih strana. Kada su gotove izvadimo ih na stranu na toplo i poklopimo. ; Zatim u tavu, na dvije žlice masnoće od pečenja, dodamo brašno, te ga na laganoj vatri i uz stalno miješanje pržimo do svjetlo smeđe boje. ; Potom ulijemo bijelo vino, mesni temeljac i miješamo pjenjačom da ne ostanu grudice. ; Zatim dodamo mljeveni đumbir, kapare, začinimo solju i bijelim paprom, dodamo lovorov list i grančicu ružmarina, nekoliko kriški limuna, vratimo pečene kobasice i malo protresemo sastojke. ; Na kraju umak povežemo maslacem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kobasica pečenica, 8
- brašno, 20 g
- bijelo vino, 60 ml
- mesni temeljac, 350 ml iz kocke
- đumbir, 1/4 žličice u prahu
- kapare, 7-8 zrna
- ružmarin, 1/2 grančice
- lovorov list, 2
- limun, 1
- maslac, 20 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo ulje, dodamo kobasice i na srednje jakoj vatri ih pečemo sa svih strana. Kada su gotove izvadimo ih na stranu na toplo i poklopimo.
- Zatim u tavu, na dvije žlice masnoće od pečenja, dodamo brašno, te ga na laganoj vatri i uz stalno miješanje pržimo do svjetlo smeđe boje.
- Potom ulijemo bijelo vino, mesni temeljac i miješamo pjenjačom da ne ostanu grudice.
- Zatim dodamo mljeveni đumbir, kapare, začinimo solju i bijelim paprom, dodamo lovorov list i grančicu ružmarina, nekoliko kriški limuna, vratimo pečene kobasice i malo protresemo sastojke.
- Na kraju umak povežemo maslacem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |