Porchetta alla romana

 • 180 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Porchetta alla romana
Saznajte kako pripremiti porchettu alla romana u našem video receptu.

Specijalnost ovog jela su fine trave koje svoje arome prenose na unutrašnjost mesa. Učini li vam se da oko pripreme imate previše posla, probajte vidjeti da li bi kod vašeg mesara mogli kupiti već odkošteni komad odojka. Naravno, tu je i neizostavna francuska salata, pa ako ju nikada do sada niste spremali - evo prilike!

Porchetta alla romana - Saznajte kako pripremiti porchettu alla romana u našem video receptu. - svinjetina, ružmarin, origano, majoran, češnjak, sol, ulje, Za francusku salatu:: krumpir, grašak, mrkva, krastavac, senf, majoneza, Glavno jelo: Od odojka odvajamo kosti da nam ostane čisto meso te ga na stolu ili radnoj dasci rasporedimo ispred sebe. ; Deblje mesne dijelove slobodno stanjimo i stavimo na tanje dijelove mesa tako da kod rolanja (zamatanja) dobijemo jednolično debelu roladu. ; Očišćeno i složeno meso sa unutarnje strane začinimo sa solju, paprom, ploškama češnjaka, ružmarinom, mažuranom, origanom (i drugim začinskim biljem po želji). ; Tako pripremljeno i začinjeno meso zamotamo u roladu te povežemo čvrstim platnenim koncem da zadrži oblik kod pečenja. ; Kožu odojka probušimo na više mjesta da se kod pečenja ne napuhne i da ne izgori. ; Nauljimo posudu za pečenje, u nju položimo odojka, pouljimo ga i podlijemo s malo vode. ; Stavimo ga peći u pećnicu na donju razinu, 2h i 30 min na 150 ºC.; Francuska salata: Krumpir koji smo prethodno skuhali u ljusci ogulimo i narežemo na kockice zajedno s krastavcima. ; Stavimo u zdjelu i dodamo kuhani grašak i mrkvu također narezanu na kockice. ; Dodamo senf, majonezu, malo soli i papra i promiješamo.; Stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Uz ovo jelo izvrsno bi pasalo bijelo vino graševina.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
Glavno jelo
 1. Od odojka odvajamo kosti da nam ostane čisto meso te ga na stolu ili radnoj dasci rasporedimo ispred sebe.
 2. Deblje mesne dijelove slobodno stanjimo i stavimo na tanje dijelove mesa tako da kod rolanja (zamatanja) dobijemo jednolično debelu roladu.
 3. Očišćeno i složeno meso sa unutarnje strane začinimo sa solju, paprom, ploškama češnjaka, ružmarinom, mažuranom, origanom (i drugim začinskim biljem po želji).
 4. Tako pripremljeno i začinjeno meso zamotamo u roladu te povežemo čvrstim platnenim koncem da zadrži oblik kod pečenja.
 5. Kožu odojka probušimo na više mjesta da se kod pečenja ne napuhne i da ne izgori.
 6. Nauljimo posudu za pečenje, u nju položimo odojka, pouljimo ga i podlijemo s malo vode.
 7. Stavimo ga peći u pećnicu na donju razinu, 2h i 30 min na 150 ºC.
Francuska salata
 1. Krumpir koji smo prethodno skuhali u ljusci ogulimo i narežemo na kockice zajedno s krastavcima.
 2. Stavimo u zdjelu i dodamo kuhani grašak i mrkvu također narezanu na kockice.
 3. Dodamo senf, majonezu, malo soli i papra i promiješamo.
 4. Stavimo u hladnjak da se ohladi.
 5. Uz ovo jelo izvrsno bi pasalo bijelo vino graševina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:180minuta

Najnovije zanimljivosti: