- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Poširana jaja na orijentalni način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširana jaja na orijentalni način.
Poširana jaja? Na orijentalni način? Kako? Prestanimo ponavljati glupa pitanja, pogledajmo pripremu i prionimo na posao.
Poširana jaja na orijentalni način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširana jaja na orijentalni način. - ocat, lovorov list, klinčić, papar (u zrnu), jaje (8 jaja), jogurt, češnjak, sok od limuna, čili papričica (mljevene), maslac, ljuta mljevena paprika, sol, bijeli papar, šećer, U lonac ulijemo litru vode, dodamo ocat, žličicu šećera, lovorov list, klinčiće, papar u zrnu, ostavimo da kuha (ne vrije) na laganoj vatri, a nakon 10 minuta iz tekućine odstranimo sve začine. ; U zasebne zdjelice razbijemo cijela jaja, a zatim ih polako jedno po jedno izlijemo (u smjeru kazaljke na satu) u vruću aromatiziranu vodu, poklopimo, ugasimo vatru i ostavimo po prilici 6 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu ulijemo jogurt, dodamo protisnuti češnjak, sok od limuna, žličicu šećera, ½ žličice mljevenog čilija, začinimo solju i bijelim paprom, te izmiješamo sastojke. ; Gotov umak rasporedimo na tanjure i preko njega složimo poširana jaja. ; U tavi rastopimo maslac, umiješamo mljevenu crvenu papriku, maknemo s vatre i prelijemo umak i jaja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ocat, 15 ml
- lovorov list, 1
- klinčić, 1/2 žličice
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- jaja, 8 8 jaja
- jogurt, 150 g
- češnjak, 2 režnja
- sok od limuna, 2 žlice
- čili papričica, 1/2 žličice mljevene
- maslac, 20 g
- ljuta mljevena paprika, 1 žličica
- sol
- bijeli papar
- šećer
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo litru vode, dodamo ocat, žličicu šećera, lovorov list, klinčiće, papar u zrnu, ostavimo da kuha (ne vrije) na laganoj vatri, a nakon 10 minuta iz tekućine odstranimo sve začine.
- U zasebne zdjelice razbijemo cijela jaja, a zatim ih polako jedno po jedno izlijemo (u smjeru kazaljke na satu) u vruću aromatiziranu vodu, poklopimo, ugasimo vatru i ostavimo po prilici 6 minuta.
- Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu ulijemo jogurt, dodamo protisnuti češnjak, sok od limuna, žličicu šećera, ½ žličice mljevenog čilija, začinimo solju i bijelim paprom, te izmiješamo sastojke.
- Gotov umak rasporedimo na tanjure i preko njega složimo poširana jaja.
- U tavi rastopimo maslac, umiješamo mljevenu crvenu papriku, maknemo s vatre i prelijemo umak i jaja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |