- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Poširana jaja u raguu od morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširana jaja u raguu od morskih kozica.
Poširana jaja ukusna su sama po sebi, dok u raguu od morskih kozica postaju pravi gastronomski doživljaj. Koliko nam god kombinacija jaja i kozica izgledala čudna, ovo jelo potvrđuje da i nespojive stvari ponekad sjajno idu zajedno.
Poširana jaja u raguu od morskih kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširana jaja u raguu od morskih kozica. - jaje, kozice, šampinjoni, luk, češnjak, maslac, slatko vrhnje, prošek, ocat, sir ementaler, sol, šećer, bijeli papar, kajenski papar, Na 2/3 maslaca, na laganoj vatri pirjamo sitno kosani luk i češnjak. ; Dolijemo slatko vrhnje, pustimo da zavre pa začinimo solju, šećerom, bijelim paprom, kajenskim paprom i prošekom. ; Šampinjone iz konzerve procijedimo i zajedno sa kozicama dodamo u umak. ; Za poširanje jaja, na 1 litru vode u visokoj posudi ide 1 žličica soli i dvije žlice octa. Vodu zavrimo pa smanjimo vatru da voda bude mirna kako se bjelanjak ne bi razlio po vodi. ; U vodu uronimo šeflju. U malu čistu posudu razbijemo cijelo jaje pa ga iz nje prelijemo u šeflju koju držimo malo ispod površine vode. Kratko držimo šeflju u tom položaju, da se jaje malo stisne pa ga iskrenemo iz šeflje i ponovimo postupak sa ostalim jajima. ; Poširana jaja vadimo i ocijeđena slažemo u vatrostalnu posudu. ; Prelijemo ih pripremljenim umakom, prekrijemo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu na gornju razinu dok se sir lijepo ne zarumeni.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 8
- kozice, 100 g
- šampinjoni, 100 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- maslac, 40 g
- slatko vrhnje, 2 dl
- prošek, 20 ml
- ocat, 4 žlice
- sir ementaler, 100 g
- sol
- šećer
- bijeli papar
- kajenski papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na 2/3 maslaca, na laganoj vatri pirjamo sitno kosani luk i češnjak.
- Dolijemo slatko vrhnje, pustimo da zavre pa začinimo solju, šećerom, bijelim paprom, kajenskim paprom i prošekom.
- Šampinjone iz konzerve procijedimo i zajedno sa kozicama dodamo u umak.
- Za poširanje jaja, na 1 litru vode u visokoj posudi ide 1 žličica soli i dvije žlice octa. Vodu zavrimo pa smanjimo vatru da voda bude mirna kako se bjelanjak ne bi razlio po vodi.
- U vodu uronimo šeflju. U malu čistu posudu razbijemo cijelo jaje pa ga iz nje prelijemo u šeflju koju držimo malo ispod površine vode. Kratko držimo šeflju u tom položaju, da se jaje malo stisne pa ga iskrenemo iz šeflje i ponovimo postupak sa ostalim jajima.
- Poširana jaja vadimo i ocijeđena slažemo u vatrostalnu posudu.
- Prelijemo ih pripremljenim umakom, prekrijemo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu na gornju razinu dok se sir lijepo ne zarumeni.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |