- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Poširana rolada od pilećih prsa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširanu roladu od pilećih prsa. – pileća prsa (bez kostiju), svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, krem sir (svježeg), brokula, majčina dušica, sol i papar, Prije svega iz pilećih prsa izvadimo manji filet i stavimo ga na stranu. ; Zatim pileća prsa po dužini prerežemo oštrim nožem (ne do kraja kako bi ih mogli rastvoriti na veću površinu), prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i vrlo nježno istučemo ravnom stranom bata za meso. ; Potom foliju zajedno s mesom preokrenemo tako da meso bude s gornje strane folije, posolimo, prekrijemo papirom za pečenje (koji je površinom nešto veći od mesa), ponovo sve zajedno preokrenemo i odvojimo prozirnu kuhinjsku foliju. ; Zatim po mesu stavimo nekoliko grudica svježeg krem sira, trakica svježe crvene i žute paprike, prokuhanih cvjetova brokule, sve zajedno začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, te pomoću papira za pečenje zamotamo u roladu. ; Krajeve papira za pečenje zavrnemo kao kod bombona i dobiveni smotuljak umotamo u komad aluminijske folije čije krajeve također zavrnemo kao kod bombona. ; Ovako pripremljenu roladu stavimo kuhati u vrelu vodu 20-ak minuta. ; Gotovu roladu izvadimo iz folije i papira za pečenje, narežemo na ploške debljine nešto manje od jednog centimetra, te poslužimo na tanjure s prilogom od povrća.; – Evo ideje za ukusan niskokaloričan ručak koji Vam neće oduzeti puno vremena za pripremu. Sve su namirnice zdrave i lako dostupne pa ćete ovaj obrok zgotoviti u tili čas – idealna hrana za užurbane obroke tijekom tjedna.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Poširana rolada od pilećih prsa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširanu roladu od pilećih prsa. – pileća prsa (bez kostiju), svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, krem sir (svježeg), brokula, majčina dušica, sol i papar, Prije svega iz pilećih prsa izvadimo manji filet i stavimo ga na stranu. ; Zatim pileća prsa po dužini prerežemo oštrim nožem (ne do kraja kako bi ih mogli rastvoriti na veću površinu), prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i vrlo nježno istučemo ravnom stranom bata za meso. ; Potom foliju zajedno s mesom preokrenemo tako da meso bude s gornje strane folije, posolimo, prekrijemo papirom za pečenje (koji je površinom nešto veći od mesa), ponovo sve zajedno preokrenemo i odvojimo prozirnu kuhinjsku foliju. ; Zatim po mesu stavimo nekoliko grudica svježeg krem sira, trakica svježe crvene i žute paprike, prokuhanih cvjetova brokule, sve zajedno začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, te pomoću papira za pečenje zamotamo u roladu. ; Krajeve papira za pečenje zavrnemo kao kod bombona i dobiveni smotuljak umotamo u komad aluminijske folije čije krajeve također zavrnemo kao kod bombona. ; Ovako pripremljenu roladu stavimo kuhati u vrelu vodu 20-ak minuta. ; Gotovu roladu izvadimo iz folije i papira za pečenje, narežemo na ploške debljine nešto manje od jednog centimetra, te poslužimo na tanjure s prilogom od povrća.; -</div>
Poširana rolada od pilećih prsa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširanu roladu od pilećih prsa.
Evo ideje za ukusan niskokaloričan ručak koji Vam neće oduzeti puno vremena za pripremu. Sve su namirnice zdrave i lako dostupne pa ćete ovaj obrok zgotoviti u tili čas – idealna hrana za užurbane obroke tijekom tjedna.
Poširana rolada od pilećih prsa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširanu roladu od pilećih prsa. - pileća prsa (bez kostiju), svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, krem sir (svježeg), brokula, majčina dušica, sol i papar, Prije svega iz pilećih prsa izvadimo manji filet i stavimo ga na stranu. ; Zatim pileća prsa po dužini prerežemo oštrim nožem (ne do kraja kako bi ih mogli rastvoriti na veću površinu), prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i vrlo nježno istučemo ravnom stranom bata za meso. ; Potom foliju zajedno s mesom preokrenemo tako da meso bude s gornje strane folije, posolimo, prekrijemo papirom za pečenje (koji je površinom nešto veći od mesa), ponovo sve zajedno preokrenemo i odvojimo prozirnu kuhinjsku foliju. ; Zatim po mesu stavimo nekoliko grudica svježeg krem sira, trakica svježe crvene i žute paprike, prokuhanih cvjetova brokule, sve zajedno začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, te pomoću papira za pečenje zamotamo u roladu. ; Krajeve papira za pečenje zavrnemo kao kod bombona i dobiveni smotuljak umotamo u komad aluminijske folije čije krajeve također zavrnemo kao kod bombona. ; Ovako pripremljenu roladu stavimo kuhati u vrelu vodu 20-ak minuta. ; Gotovu roladu izvadimo iz folije i papira za pečenje, narežemo na ploške debljine nešto manje od jednog centimetra, te poslužimo na tanjure s prilogom od povrća.; -
Upute po koracima:
- Prije svega iz pilećih prsa izvadimo manji filet i stavimo ga na stranu.
- Zatim pileća prsa po dužini prerežemo oštrim nožem (ne do kraja kako bi ih mogli rastvoriti na veću površinu), prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i vrlo nježno istučemo ravnom stranom bata za meso.
- Potom foliju zajedno s mesom preokrenemo tako da meso bude s gornje strane folije, posolimo, prekrijemo papirom za pečenje (koji je površinom nešto veći od mesa), ponovo sve zajedno preokrenemo i odvojimo prozirnu kuhinjsku foliju.
- Zatim po mesu stavimo nekoliko grudica svježeg krem sira, trakica svježe crvene i žute paprike, prokuhanih cvjetova brokule, sve zajedno začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, te pomoću papira za pečenje zamotamo u roladu.
- Krajeve papira za pečenje zavrnemo kao kod bombona i dobiveni smotuljak umotamo u komad aluminijske folije čije krajeve također zavrnemo kao kod bombona.
- Ovako pripremljenu roladu stavimo kuhati u vrelu vodu 20-ak minuta.
- Gotovu roladu izvadimo iz folije i papira za pečenje, narežemo na ploške debljine nešto manje od jednog centimetra, te poslužimo na tanjure s prilogom od povrća.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 23 Rating: 4.65 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
pileca prsa recept, kokošja prsa recepti, rolada od piletine da šoekom,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Boškarin na lešo
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
250 min
Almo Čatlak
Zapečene smokve s pistaciom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Odresci svinjskog karea u pikantnoj salsi
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Fažoli s pestom genovese
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Turska tava
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Puretina s dimljenom šunkom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pačja prsa u umaku od suhih šljiva i kestena
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)