- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Posutice s divljim šparogama i istarskim pršutom
Osim što Istru odlikuje blaga klima i prekrasan krajolik, svakako moramo navesti i istarsku autohtonu kuhinju, a ovo jelo joj može biti zaštitni znak.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g (posutice)
- šparoge, 150 g svježih, divljih
- pršut, 100 g istarskog
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- bijelo vino, 100 ml
- luk, 1/2 glavice
- češnjak, 2 režnja
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Divlje šparoge očistimo tako da im odvojimo gornji jestivi dio od donjeg tvrdog dijela i natrgamo ih na manje komade, pršut narežemo na trakice, a luk i češnjak nasjeckamo.
- U vrelu i posoljenu vodu dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo pripremljene šparoge, trakice pršuta, izmiješamo i pržimo jednu, dvije minute.
- Potom ulijemo bijelo vino i pirjamo dok tekućina napola ne ispari.
- Nakon tri, četiri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da zavri.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s pršutom, šparogama i umakom, sve zajedno dobro promiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |