Poulet Chasseur – piletina na lovački način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Poulet Chasseur – piletinu na lovački način. – pileći rasjek, šampinjoni, luk, brašno, majčina dušica (sušena), mažuran (sušeni), bijelo vino (suhog), pileći temeljac, koncentrat rajčice, rajčica (sjeckana), lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šampinjone očistimo skratimo im stapke i narežemo na listiće, a luk nasjeckamo. U prikladnu posudu stavimo brašno, začinimo ga solju i paprom te promiješamo. ; Zatim komade piletine uvaljamo u dobivenu mješavinu brašna, soli i papra, a višak brašna otresemo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo komade piletine i pržimo ih na srednje jakoj vatri. Nakon 4 minute piletinu okrenemo i pržimo još toliko. ; Potom piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i listiće gljiva, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Kada gljive počnu puštati tekućinu dodamo sušeni mažuran, sušenu majčinu dušicu, list lovora, ulijemo vino i juhu, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo koncetrat rajčice i sjeckanu rajčicu, posolimo, promiješamo te ostavimo da još jednom zavri. ; Vreli umak od šampinjona i rajčice prelijemo preko komada piletine u vatrostalnoj posudi i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Komadi pileta pripremljeni na ovaj način s aromatičnim umakom od šampinjona i rajčice, pravi je dar za znalce i sladokusce. Pogledajte kako pripremiti ovo jelo i uživajte u njemu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Poulet Chasseur – piletina na lovački način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Poulet Chasseur – piletinu na lovački način. – pileći rasjek, šampinjoni, luk, brašno, majčina dušica (sušena), mažuran (sušeni), bijelo vino (suhog), pileći temeljac, koncentrat rajčice, sjeckana rajčica, lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šampinjone očistimo skratimo im stapke i narežemo na listiće, a luk nasjeckamo. U prikladnu posudu stavimo brašno, začinimo ga solju i paprom te promiješamo. ; Zatim komade piletine uvaljamo u dobivenu mješavinu brašna, soli i papra, a višak brašna otresemo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo komade piletine i pržimo ih na srednje jakoj vatri. Nakon 4 minute piletinu okrenemo i pržimo još toliko. ; Potom piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i listiće gljiva, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Kada gljive počnu puštati tekućinu dodamo sušeni mažuran, sušenu majčinu dušicu, list lovora, ulijemo vino i juhu, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo koncetrat rajčice i sjeckanu rajčicu, posolimo, promiješamo te ostavimo da još jednom zavri. ; Vreli umak od šampinjona i rajčice prelijemo preko komada piletine u vatrostalnoj posudi i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Poulet Chasseur - piletina na lovački način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Poulet Chasseur - piletinu na lovački način.
Komadi pileta pripremljeni na ovaj način s aromatičnim umakom od šampinjona i rajčice, pravi je dar za znalce i sladokusce. Pogledajte kako pripremiti ovo jelo i uživajte u njemu.
Poulet Chasseur - piletina na lovački način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Poulet Chasseur - piletinu na lovački način. - pileći rasjek, šampinjoni, luk, brašno, majčina dušica (sušena), mažuran (sušeni), bijelo vino (suhog), pileći temeljac, koncentrat rajčice, sjeckana rajčica, lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šampinjone očistimo skratimo im stapke i narežemo na listiće, a luk nasjeckamo. U prikladnu posudu stavimo brašno, začinimo ga solju i paprom te promiješamo. ; Zatim komade piletine uvaljamo u dobivenu mješavinu brašna, soli i papra, a višak brašna otresemo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo komade piletine i pržimo ih na srednje jakoj vatri. Nakon 4 minute piletinu okrenemo i pržimo još toliko. ; Potom piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i listiće gljiva, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Kada gljive počnu puštati tekućinu dodamo sušeni mažuran, sušenu majčinu dušicu, list lovora, ulijemo vino i juhu, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo koncetrat rajčice i sjeckanu rajčicu, posolimo, promiješamo te ostavimo da još jednom zavri. ; Vreli umak od šampinjona i rajčice prelijemo preko komada piletine u vatrostalnoj posudi i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Šampinjone očistimo skratimo im stapke i narežemo na listiće, a luk nasjeckamo. U prikladnu posudu stavimo brašno, začinimo ga solju i paprom te promiješamo.
Zatim komade piletine uvaljamo u dobivenu mješavinu brašna, soli i papra, a višak brašna otresemo.
U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo komade piletine i pržimo ih na srednje jakoj vatri. Nakon 4 minute piletinu okrenemo i pržimo još toliko.
Potom piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i listiće gljiva, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Kada gljive počnu puštati tekućinu dodamo sušeni mažuran, sušenu majčinu dušicu, list lovora, ulijemo vino i juhu, promiješamo i pričekamo da zavri.
Zatim dodamo koncetrat rajčice i sjeckanu rajčicu, posolimo, promiješamo te ostavimo da još jednom zavri.
Vreli umak od šampinjona i rajčice prelijemo preko komada piletine u vatrostalnoj posudi i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.