- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Povrće iz woka na kineski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrće iz woka na kineski način.
Kao što vjerojatno već i znate, wok je idealan za pripremu povrća: ono se prži na visokoj temperaturi, ali relativno kratko, pa ostaje ukusno i hrskavo. Ovaj recept idealan je za improvizaciju sa najrazličitijim vrstama povrća: samo pazite da povrće koje raste ispod zemlje pržite duže od onoga koje raste iznad zemlje. Mi smo se odlučili upotrijebiti za Kinu karakteristične shitake gljive, indijske oraščiće i naravno - sojin umak.
Povrće iz woka na kineski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrće iz woka na kineski način. - poriluk, mrkva, mladi luk, shitake gljive, kukuruz (baby), paprika, slatka mljevena paprika, umak od soje, šećer, sherry (suhog), indijski oraščić, riža, rižino ulje, Na vruće ulje dodajemo očišćen i narezan poriluk, mrkvu očišćenu i narezanu na trakice, na kolutiće narezan bijeli dio mladog luka, na trakice narezane shitake gljive, sol, baby kukuruz, te očišćenu i na kockice narezanu svježu crvenu i žutu papriku. ; Sve zajedno podlijemo sherry-em i začinimo šećerom i mljevenom crvenom paprikom. ; Pred kraj dodajemo zeleni dio mladog luka narezanog na kolutiće, indijske oraščiće i umak od soje. ; Poslužujemo uz kuhanu (basmati) rižu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- poriluk, 350 g
- mrkva, 1
- mladi luk, 2
- shiitake gljive, 5
- kukuruz, 100 g baby
- paprika, 150 g
- slatka mljevena paprika, 1/2 žlice
- sojin umak, 4 žlice
- šećer, 1/2 žlice
- sherry, 30 ml suhog
- indijski oraščići, 75 g
- riža, 300 g
- rižino ulje, 6 žlica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na vruće ulje dodajemo očišćen i narezan poriluk, mrkvu očišćenu i narezanu na trakice, na kolutiće narezan bijeli dio mladog luka, na trakice narezane shitake gljive, sol, baby kukuruz, te očišćenu i na kockice narezanu svježu crvenu i žutu papriku.
- Sve zajedno podlijemo sherry-em i začinimo šećerom i mljevenom crvenom paprikom.
- Pred kraj dodajemo zeleni dio mladog luka narezanog na kolutiće, indijske oraščiće i umak od soje.
- Poslužujemo uz kuhanu (basmati) rižu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |