- Almo Čatlak
- 20 min
- 3 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Povrće na žaru
Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu.
Napraviti povrće na žaru ne znači samo narezati povrće i pobacati ga po rešetki roštilja. Svako povrće ima svoje specifične zahtjeve i ako se njih držimo, povrće će biti sočno, slasno i sačuvat će svoje hranjive sastojke.
Povrće na žaru - Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu. - luk, paprika, tikvica (mlada), poriluk, rajčica, patlidžani, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Svo povrće operemo i očistimo. ; Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove. ; Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem. ; Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe. ; Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo. ; Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.; -
Upute po koracima:
- Svo povrće operemo i očistimo.
- Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove.
- Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem.
- Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe.
- Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo.
- Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |