- Almo Čatlak
- 20 min
- 3 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Povrće na žaru – Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu. – luk, paprika, tikvice ((mlada)), poriluk, rajčica, patlidžan, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Svo povrće operemo i očistimo. ; Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove. ; Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem. ; Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe. ; Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo. ; Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.; – Napraviti povrće na žaru ne znači samo narezati povrće i pobacati ga po rešetki roštilja. Svako povrće ima svoje specifične zahtjeve i ako se njih držimo, povrće će biti sočno, slasno i sačuvat će svoje hranjive sastojke.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Povrće na žaru – Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu. – luk, paprika, tikvica (mlada), poriluk, rajčica, patlidžani, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Svo povrće operemo i očistimo. ; Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove. ; Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem. ; Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe. ; Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo. ; Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.; -</div>
Povrće na žaru
Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu.
Napraviti povrće na žaru ne znači samo narezati povrće i pobacati ga po rešetki roštilja. Svako povrće ima svoje specifične zahtjeve i ako se njih držimo, povrće će biti sočno, slasno i sačuvat će svoje hranjive sastojke.
Povrće na žaru - Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu. - luk, paprika, tikvica (mlada), poriluk, rajčica, patlidžani, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Svo povrće operemo i očistimo. ; Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove. ; Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem. ; Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe. ; Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo. ; Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.; -
Upute po koracima:
- Svo povrće operemo i očistimo.
- Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove.
- Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem.
- Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe.
- Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo.
- Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 29
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
povrće na žaru, povrce na rostilju, tikvice na žaru, tikvice na roštilju,
Jela koja su danas popularna:
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
Votes: 48
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Puretina s mladim bobom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Riba kokot kuhana na pari
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pržena mozzarella na rukoli
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Juneći file na posteljici od pancete s bundevom i sirom
Votes: 61
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Švicarska salata
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom
Votes: 29
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Torta od palačinki s dimljenim lososom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Krumpir pečen u kori s nadjevom od sira i milerama
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Torta s kobasicama, rajčicama i mozzarellom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)