- Almo Čatlak
- 20 min
- 3 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Povrće na žaru – Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu. – luk, paprika, tikvice ((mlada)), poriluk, rajčica, patlidžan, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Svo povrće operemo i očistimo. ; Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove. ; Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem. ; Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe. ; Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo. ; Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.; – Napraviti povrće na žaru ne znači samo narezati povrće i pobacati ga po rešetki roštilja. Svako povrće ima svoje specifične zahtjeve i ako se njih držimo, povrće će biti sočno, slasno i sačuvat će svoje hranjive sastojke.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Povrće na žaru – Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu. – luk, paprika, tikvica (mlada), poriluk, rajčica, patlidžani, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Svo povrće operemo i očistimo. ; Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove. ; Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem. ; Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe. ; Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo. ; Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.; -</div>
Povrće na žaru
Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu.
Napraviti povrće na žaru ne znači samo narezati povrće i pobacati ga po rešetki roštilja. Svako povrće ima svoje specifične zahtjeve i ako se njih držimo, povrće će biti sočno, slasno i sačuvat će svoje hranjive sastojke.
Povrće na žaru - Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu. - luk, paprika, tikvica (mlada), poriluk, rajčica, patlidžani, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Svo povrće operemo i očistimo. ; Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove. ; Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem. ; Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe. ; Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo. ; Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.; -
Upute po koracima:
- Svo povrće operemo i očistimo.
- Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove.
- Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem.
- Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe.
- Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo.
- Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 29
Rating: 4.52
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
povrće na žaru, povrce na rostilju, tikvice na žaru, tikvice na rostilju priprema,
Jela koja su danas popularna:
Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Fina Malinić
Brudet od ugora na ribarski način
Votes: 28
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Palenta s bijelim grahom i keljom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Zapečene punjene paprike s mljevenim mesom
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s kremastim umakom s tartufima
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Morski pas u umaku od limuna
Votes: 24
Rating: 4.75
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)