- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Povrtna juha s bijelim grahom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu juhu s bijelim grahom.
Zdrava, ukusna i izdašna juha od bijelog graha i raznog povrća, ugodno će Vas iznenaditi i okrijepiti.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- povrtni temeljac, 750 ml
- bijeli grah, 450 g iz konzerve
- luk, 1 glavica
- mrkva, 100 g
- celerova stabljika, 1
- pelati rajčice, 3 ocijeđene
- češnjak, 2 režnja
- lovorov list, 1
- majčina dušica, 1/2 žličice sušene
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mrkvu narežemo na kockice, stabljiku celera na kriške, luk i pelat rajčicu nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
- U visoku i usku posudu stavimo 2/3 graha, prelijemo ga s 200 ml vode i štapnim mikserom izradimo kašu.
- U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo mrkvu i luk, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
- Nakon četiri, pet minuta prženja dodamo protisnuti češnjak, majčinu dušicu, lovorov list, a čim češnjak zamiriše dodamo kriške stabljike celera, pelati rajčicu, ulijemo povrtnu juhu i kašu od graha, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta kuhanja dodamo preostali grah, začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i ostavimo da juha još jednom zavri.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |