- Almo Čatlak
- 200 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Povrtna juha s ječmom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu juhu s ječmom.
Zdrava i gusta juha raznih boja i prepuna različitih finih okusa, zaista je jelo koje mora zauzeti istaknuto mjesto na Vašem jelovniku, i to što prije.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ječmena kaša, 150 g
- bob, 450 g smrznutog
- bijeli grah, 460 g iz konzerve
- blitva, 200 g
- pancete, 50 g
- poriluk, 1
- korijen celera, 100 g
- mrkva, 100 g
- kadulja, 5-6 listića
- mljevena crvena paprika, 1 prstohvat
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- češnjak, 1 režanj
- povrtna juha iz kocke, 1.5 l
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ječmenu kašu isperemo, stavimo u zdjelu, prelijemo vodom i ostavimo da se moči dva sata.
- Povrće očistimo, blitvu narežemo na trakice, korijen celera na kockice, češnjak na listiće, mrkvu i poriluk na kolutiće, a pancetu na sitne kockice.
- U tavu, na dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo pancetu, mrkvu, korijen celera, češnjak, listiće kadulje i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok povrće malo ne omekša.
- Zatim dodamo ocijeđenu ječmenu kašu, promiješamo i pržimo jednu, dvije minute.
- Potom ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 40-ak minuta kuhanja, juhu začinimo muškatnim oraščićem, mljevenom crvenom paprikom, dodamo bob i poriluk te kuhamo još 15-ak minuta.
- Zatim dodamo blitvu, ocijeđeni bijeli grah, nježno promiješamo i ostavimo da zavri.
- Gotovu juhu stavimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:200minuta |