- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu juhu sa sirom i hrskavim kruhom.
Neke kremaste i tekuće stvari jednostavno „traže“ da ih poprati nešto fino i hrskavo – tako je i s ovom juhom. Povrće će napuniti Vaše zalihe vitamina, a u kruhu ćete istinski uživati. Svemu će završnu notu dati ovčji sir koji će vas vratiti u neka prošla vremena...
Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu juhu sa sirom i hrskavim kruhom. - prokulice, kruh ((s hrskavom korom)), maslac, češnjak, ovčji sir (polutvrdog), povrtna juha iz kocke, jaje, kukuruzna krupica, slatko vrhnje, sol i papar, U lonac na rastopljeni maslac dodamo očišćene prokulice narezane na četvrtine, začinimo paprom, kratko ih popržimo, dodamo protisnuti češnjak, poklopimo i na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta. ; Potom ulijemo povrtnu juhu i kada prokuha na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta. ; Ovako pripremljenu juhu s prokulicama premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu. ; U zdjeli umutimo jaja, umiješamo kukuruznu krupicu i slatko vrhnje, te smjesu začinimo solju. ; U dobivenu smjesu (samo s jedne strane) umočimo kriške kruha, te namočenom stranom prema gore slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu s prokulicama. ; Preko kriški kruha stavimo sir narezan na tanke listiće, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 250°C, pod gril, nekoliko minuta, odnosno dok kruh i sir ne dobiju lijepu boju, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prokulice, 500 g
- kruh, 4 kriške (s hrskavom korom)
- maslac, 40 g
- češnjak, 2 režnja
- ovčji sir, 80 g polutvrdog
- povrtna juha iz kocke, 700 ml
- jaje, 1
- kukuruzna krupica, 60 g
- slatko vrhnje, 80 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac na rastopljeni maslac dodamo očišćene prokulice narezane na četvrtine, začinimo paprom, kratko ih popržimo, dodamo protisnuti češnjak, poklopimo i na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta.
- Potom ulijemo povrtnu juhu i kada prokuha na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.
- Ovako pripremljenu juhu s prokulicama premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu.
- U zdjeli umutimo jaja, umiješamo kukuruznu krupicu i slatko vrhnje, te smjesu začinimo solju.
- U dobivenu smjesu (samo s jedne strane) umočimo kriške kruha, te namočenom stranom prema gore slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu s prokulicama.
- Preko kriški kruha stavimo sir narezan na tanke listiće, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 250°C, pod gril, nekoliko minuta, odnosno dok kruh i sir ne dobiju lijepu boju, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |