- Almo Čatlak
- 60 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Povrtna pita s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu pitu s kestenima.
Ukusno i sočno jelo prekriveno pečenim lisnatim tijestom, ispod kojeg se nalazi razno povrće u bešamel umaku, dovoljno je da znalcima privuče pažnju. Pripremite ga i uživajte!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto, 250 g
- krumpir, 400 g
- kesten, 250 g (pečenih ili kuhanih, oguljenih)
- luk, 1 glavica
- glatko brašno, 20 g
- mrkva, 2
- suhe šljive, 100 g otkoštenih
- koraba, 200 g
- kumin, 1 žličica mrvljeni
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- peršin, 1 žlica sjeckani
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Korabu i krumpir narežemo na kockice, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na srednje jakoj vatri dok malo ne omekša.
- Zatim dodamo brašno i pržimo dalje dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući.
- Potom dodamo mljevenu papriku, mrvljeni kumin, ulijemo vrhnje za kuhanje i kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak bez grudica, stalno miješajući pjenjačom.
- Nakon dvije, tri minute umak maknemo s vatre, a lisnato tijesto razvaljamo na debljinu 2-3 milimetra.
- U prikladnu vatrostalnu posudu stavimo narezanu mrkvu, korabu i krumpir, dodamo kestene i suhe šljive, začinimo solju i paprom, posipamo sjeckanim peršinom, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, prelijemo pripremljenim umakom, prekrijemo lisnatim tijestom, učvrstimo rubove, izbodemo ga vilicom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
- Pita je gotova i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |