- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Povrtna torta s lisnatim tijestom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu tortu s lisnatim tijestom. – lisnato tijesto, mrkva, zelene mahune (svježih), svježa žuta paprika, maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Svo povrće očistimo i operemo, mrkvu narežemo na tanke trakice, a papriku na prutiće. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-ak minuta. ; U dvije ugrijane tave stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, u jednu tavu dodamo trakice mrkve, a u drugu prutiće paprike, začinimo solju i paprom te povrće pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta u obje tave ulijemo bijelo vino, pričekamo da vino ispari i tave maknemo s vatre. ; Lisnato tijesto razvaljamo i premjestimo ga u vatrostalnu posudu, obloženu papirom za pečenje, a kuhane mahune stavimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale lijepu zelenu boju. ; Zatim mahune ocijedimo i rasporedimo ih po jednoj trećini lisnatog tijesta, na drugu trećinu stavimo pirjane paprike i na kraju pirjanu mrkvu. ; Sve zajedno prelijemo umakom od pirjanja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Jelo je gotovo u i možemo ga poslužiti.
; – Šarena torta s paprikom, mrkvom i mladim mahunama, svojim izgledom i raskoši boja pokazuje da je zaista neobična i da ju morate kušati.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Povrtna torta s lisnatim tijestom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu tortu s lisnatim tijestom. – lisnato tijesto, mrkva, zelene mahune (svježih), svježa žuta paprika, maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Svo povrće očistimo i operemo, mrkvu narežemo na tanke trakice, a papriku na prutiće. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-ak minuta. ; U dvije ugrijane tave stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, u jednu tavu dodamo trakice mrkve, a u drugu prutiće paprike, začinimo solju i paprom te povrće pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta u obje tave ulijemo bijelo vino, pričekamo da vino ispari i tave maknemo s vatre. ; Lisnato tijesto razvaljamo i premjestimo ga u vatrostalnu posudu, obloženu papirom za pečenje, a kuhane mahune stavimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale lijepu zelenu boju. ; Zatim mahune ocijedimo i rasporedimo ih po jednoj trećini lisnatog tijesta, na drugu trećinu stavimo pirjane paprike i na kraju pirjanu mrkvu. ; Sve zajedno prelijemo umakom od pirjanja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Jelo je gotovo u i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Povrtna torta s lisnatim tijestom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu tortu s lisnatim tijestom.
Šarena torta s paprikom, mrkvom i mladim mahunama, svojim izgledom i raskoši boja pokazuje da je zaista neobična i da ju morate kušati.
Povrtna torta s lisnatim tijestom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu tortu s lisnatim tijestom. - lisnato tijesto, mrkva, zelene mahune (svježih), svježa žuta paprika, maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Svo povrće očistimo i operemo, mrkvu narežemo na tanke trakice, a papriku na prutiće. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-ak minuta. ; U dvije ugrijane tave stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, u jednu tavu dodamo trakice mrkve, a u drugu prutiće paprike, začinimo solju i paprom te povrće pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta u obje tave ulijemo bijelo vino, pričekamo da vino ispari i tave maknemo s vatre. ; Lisnato tijesto razvaljamo i premjestimo ga u vatrostalnu posudu, obloženu papirom za pečenje, a kuhane mahune stavimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale lijepu zelenu boju. ; Zatim mahune ocijedimo i rasporedimo ih po jednoj trećini lisnatog tijesta, na drugu trećinu stavimo pirjane paprike i na kraju pirjanu mrkvu. ; Sve zajedno prelijemo umakom od pirjanja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Jelo je gotovo u i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Svo povrće očistimo i operemo, mrkvu narežemo na tanke trakice, a papriku na prutiće.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-ak minuta.
- U dvije ugrijane tave stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, u jednu tavu dodamo trakice mrkve, a u drugu prutiće paprike, začinimo solju i paprom te povrće pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 4-5 minuta u obje tave ulijemo bijelo vino, pričekamo da vino ispari i tave maknemo s vatre.
- Lisnato tijesto razvaljamo i premjestimo ga u vatrostalnu posudu, obloženu papirom za pečenje, a kuhane mahune stavimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale lijepu zelenu boju.
- Zatim mahune ocijedimo i rasporedimo ih po jednoj trećini lisnatog tijesta, na drugu trećinu stavimo pirjane paprike i na kraju pirjanu mrkvu.
- Sve zajedno prelijemo umakom od pirjanja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
- Jelo je gotovo u i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|