- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Povrtna torta s lisnatim tijestom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu tortu s lisnatim tijestom.
Šarena torta s paprikom, mrkvom i mladim mahunama, svojim izgledom i raskoši boja pokazuje da je zaista neobična i da ju morate kušati.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto, 250 g
- mrkva, 300 g
- zelene mahune, 200 g svježih
- svježa žuta paprika, 2
- maslac, 30 g
- bijelo vino, 120 ml suhog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svo povrće očistimo i operemo, mrkvu narežemo na tanke trakice, a papriku na prutiće.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-ak minuta.
- U dvije ugrijane tave stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, u jednu tavu dodamo trakice mrkve, a u drugu prutiće paprike, začinimo solju i paprom te povrće pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 4-5 minuta u obje tave ulijemo bijelo vino, pričekamo da vino ispari i tave maknemo s vatre.
- Lisnato tijesto razvaljamo i premjestimo ga u vatrostalnu posudu, obloženu papirom za pečenje, a kuhane mahune stavimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale lijepu zelenu boju.
- Zatim mahune ocijedimo i rasporedimo ih po jednoj trećini lisnatog tijesta, na drugu trećinu stavimo pirjane paprike i na kraju pirjanu mrkvu.
- Sve zajedno prelijemo umakom od pirjanja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
- Jelo je gotovo u i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |