- Fina Malinić
- 40 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Zašto bi faširanci uvijek morali biti od mljevenog mesa? Jednako ukusni mogu biti i povrtni faširanci, mekane unutrašnjosti i hrskave korice, koji se jednostavno tope u ustima.
Povrtni faširanci
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti povrtne faširance.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brokula, 50 g
- mrkva, 50 g
- tikvice, 50 g
- špinat, 50 g
- krušne mrvice
- jaje, 1 komad
- sol
- papar
- svježi peršin
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svo povrće stavimo kuhati u vrelu, slanu vodu.
- Zatim kada omekša, povrće prebacimo u posudu s hladnom vodom da se ohladi.
- Kada je povrće hladno, ocijedimo ga, usitnimo, posolimo te začinimo paprom i svježim sjeckanim peršinom.
- Zatim u posudu dodamo jedno razmućeno jaje i malo krušnih mrvica te sve izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Kada smo dobili jednoličnu smjesu, oblikujemo faširance, koje zatim malo umačemo u krušne mrvice i stavljamo ih peći u tavu na zagrijano ulje, dok ne dobiju zlatnu boju.
- Kada su gotovi, faširance ocijedimo na kuhinjskom papiru, a zatim poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:40minuta |