Povrtni rižoto s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtni rižoto s jabukama. – riža, tikvice, jabuke, krumpir, mrkva, luk, limun, povrtni temeljac, sojin umak, kopar, curry (u prahu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega svo povrće i jabuku očistimo. Zatim mrkvu, krumpir i tikvicu narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a jabuku narežemo na kockice i stavimo u zdjelicu s mješavinom vode i limunovog soka. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Potom dodamo kockice mrkve, krumpira i tikvica, izmiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon dvije, tri minute dodamo rižu, dobro promiješamo i pirjamo još toliko. ; Zatim rižoto nastavimo kuhati često podlijevajući juhom i mješajući. ; Nakon 15-ak minuta, kad dobijemo željenu tvrdoću riže, začinimo ju kari prahom, solju i bijelim paprom, ulijemo sojin umak, dodamo ocijeđene kockice jabuke, natrgamo malo kopra, dobro promiješamo i možemo poslužiti.; – Rižoti su jela s kojima zaista možete dati mašti na volju pripremajući ih. U ovom slučaju mi smo se poigrali s povrćem u rižotu, a na samom kraju dodali kockice jabuke i oduševili se rezultatom. Pokušajte i Vi!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Povrtni rižoto s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtni rižoto s jabukama. – riža, tikvice, jabuke, krumpir, mrkva, luk, limun, povrtni temeljac, sojin umak, kopar, kari prah, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega svo povrće i jabuku očistimo. Zatim mrkvu, krumpir i tikvicu narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a jabuku narežemo na kockice i stavimo u zdjelicu s mješavinom vode i limunovog soka. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Potom dodamo kockice mrkve, krumpira i tikvica, izmiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon dvije, tri minute dodamo rižu, dobro promiješamo i pirjamo još toliko. ; Zatim rižoto nastavimo kuhati često podlijevajući juhom i mješajući. ; Nakon 15-ak minuta, kad dobijemo željenu tvrdoću riže, začinimo ju kari prahom, solju i bijelim paprom, ulijemo sojin umak, dodamo ocijeđene kockice jabuke, natrgamo malo kopra, dobro promiješamo i možemo poslužiti.; -</div>
Povrtni rižoto s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtni rižoto s jabukama.
Rižoti su jela s kojima zaista možete dati mašti na volju pripremajući ih. U ovom slučaju mi smo se poigrali s povrćem u rižotu, a na samom kraju dodali kockice jabuke i oduševili se rezultatom. Pokušajte i Vi!
Povrtni rižoto s jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtni rižoto s jabukama. - riža, tikvice, jabuke, krumpir, mrkva, luk, limun, povrtni temeljac, sojin umak, kopar, kari prah, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega svo povrće i jabuku očistimo. Zatim mrkvu, krumpir i tikvicu narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a jabuku narežemo na kockice i stavimo u zdjelicu s mješavinom vode i limunovog soka. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Potom dodamo kockice mrkve, krumpira i tikvica, izmiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon dvije, tri minute dodamo rižu, dobro promiješamo i pirjamo još toliko. ; Zatim rižoto nastavimo kuhati često podlijevajući juhom i mješajući. ; Nakon 15-ak minuta, kad dobijemo željenu tvrdoću riže, začinimo ju kari prahom, solju i bijelim paprom, ulijemo sojin umak, dodamo ocijeđene kockice jabuke, natrgamo malo kopra, dobro promiješamo i možemo poslužiti.; -
Prije svega svo povrće i jabuku očistimo. Zatim mrkvu, krumpir i tikvicu narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a jabuku narežemo na kockice i stavimo u zdjelicu s mješavinom vode i limunovog soka.
U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
Potom dodamo kockice mrkve, krumpira i tikvica, izmiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
Nakon dvije, tri minute dodamo rižu, dobro promiješamo i pirjamo još toliko.
Zatim rižoto nastavimo kuhati često podlijevajući juhom i mješajući.
Nakon 15-ak minuta, kad dobijemo željenu tvrdoću riže, začinimo ju kari prahom, solju i bijelim paprom, ulijemo sojin umak, dodamo ocijeđene kockice jabuke, natrgamo malo kopra, dobro promiješamo i možemo poslužiti.