- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Preokrenuti kolačići s kivijem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti preokrenute kolačiće s kivijem.
Za sve one čije nepce s vremena na vrijeme zahtijeva pravo slatko iznenađenje imamo pravu stvar. Spoj sastojaka u ovim kolačićima takav je da ćete se sigurno svako malo zaputiti po “samo još jedan“. Ostavite ipak nešto i drugima!
Preokrenuti kolačići s kivijem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti preokrenute kolačiće s kivijem. - kivi, maslac, brašno, smeđi šećer, prašak za pecivo, pinjoli, aroma vanilije, mlijeko, jaje, šećer, rum, Prije svega ogulimo kivi i narežemo ga na kolutove debljine pola centimetra. ; Okrugle vatrostalne posudice, promjera i visine po prilici 5-6 cm, iznutra premažemo maslacem i stavimo u hladnjak. ; U multipraktik stavimo 100 g omekšalog maslaca, dodamo prosijano brašno, šećer, prašak za pecivo, mljevene pinjole, aromu vanilije, ulijemo mlijeko i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. Na pola miksanja dodamo tri jaja i dobro izradimo. ; U tavi rastopimo preostali maslac, dodamo smeđi šećer, ulijemo rum, promiješamo i ostavimo da se šećer rastopi. ; Po dvije žlice rastopljenog šećera stavimo na dno vatrostalnih posudica, na šećer složimo narezane kriške kivija (tako da prekriju dno), zatim do pola napunimo pripremljenom smjesom, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 20-ak minuta. ; Gotove kolačiće pojedinačno preokrenemo na tanjure za desert i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kivi, 2
- maslac, 220 g
- brašno, 180 g
- smeđi šećer, 100 g
- prašak za pecivo, 5 g
- pinjoli, 50 g
- aroma vanilije, 2 žličice
- mlijeko, 125 ml
- jaja, 3
- šećer, 200 g
- rum, 30 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega ogulimo kivi i narežemo ga na kolutove debljine pola centimetra.
- Okrugle vatrostalne posudice, promjera i visine po prilici 5-6 cm, iznutra premažemo maslacem i stavimo u hladnjak.
- U multipraktik stavimo 100 g omekšalog maslaca, dodamo prosijano brašno, šećer, prašak za pecivo, mljevene pinjole, aromu vanilije, ulijemo mlijeko i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. Na pola miksanja dodamo tri jaja i dobro izradimo.
- U tavi rastopimo preostali maslac, dodamo smeđi šećer, ulijemo rum, promiješamo i ostavimo da se šećer rastopi.
- Po dvije žlice rastopljenog šećera stavimo na dno vatrostalnih posudica, na šećer složimo narezane kriške kivija (tako da prekriju dno), zatim do pola napunimo pripremljenom smjesom, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 20-ak minuta.
- Gotove kolačiće pojedinačno preokrenemo na tanjure za desert i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |