- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Prepečenci s rajčicama i kobasicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti prepečence s rajčicama i kobasicama. – kranjske kobasice, kruh (domaćeg), rajčica, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Rajčice ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, bosiljak na trakice, kobasice na tanke kolutiće, češnjak na listiće, a luk nasjeckamo. ; Kriške kruha premažemo maslinovim uljem, složimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 7-8 minuta. ; Za to vrijeme, u tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, kolutiće kobasica, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Zatim kriške kruha izvadimo iz pećnice, a u tavu dodamo sjeckanu rajčicu, trakice bosiljka, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kriške kruha, nadjenemo ih smjesom kobasica i rajčica te poslužimo.
; – Za manje od pola sata možete pripremiti ove ukusne i izdašne sendviče od rajčica i kobasica. Ukoliko želite saznati više, pogledajte priloženi video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Prepečenci s rajčicama i kobasicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti prepečence s rajčicama i kobasicama. – kranjske kobasice, kruh (domaćeg), rajčica, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Rajčice ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, bosiljak na trakice, kobasice na tanke kolutiće, češnjak na listiće, a luk nasjeckamo. ; Kriške kruha premažemo maslinovim uljem, složimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 7-8 minuta. ; Za to vrijeme, u tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, kolutiće kobasica, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Zatim kriške kruha izvadimo iz pećnice, a u tavu dodamo sjeckanu rajčicu, trakice bosiljka, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kriške kruha, nadjenemo ih smjesom kobasica i rajčica te poslužimo.
; -</div>
Prepečenci s rajčicama i kobasicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prepečence s rajčicama i kobasicama.
Za manje od pola sata možete pripremiti ove ukusne i izdašne sendviče od rajčica i kobasica. Ukoliko želite saznati više, pogledajte priloženi video.
Prepečenci s rajčicama i kobasicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti prepečence s rajčicama i kobasicama. - kranjske kobasice, kruh (domaćeg), rajčica, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Rajčice ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, bosiljak na trakice, kobasice na tanke kolutiće, češnjak na listiće, a luk nasjeckamo. ; Kriške kruha premažemo maslinovim uljem, složimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 7-8 minuta. ; Za to vrijeme, u tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, kolutiće kobasica, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Zatim kriške kruha izvadimo iz pećnice, a u tavu dodamo sjeckanu rajčicu, trakice bosiljka, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kriške kruha, nadjenemo ih smjesom kobasica i rajčica te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Rajčice ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, bosiljak na trakice, kobasice na tanke kolutiće, češnjak na listiće, a luk nasjeckamo.
- Kriške kruha premažemo maslinovim uljem, složimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 7-8 minuta.
- Za to vrijeme, u tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, kolutiće kobasica, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Zatim kriške kruha izvadimo iz pećnice, a u tavu dodamo sjeckanu rajčicu, trakice bosiljka, promiješamo i maknemo s vatre.
- Na tanjure rasporedimo kriške kruha, nadjenemo ih smjesom kobasica i rajčica te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|